creazy

Başarılı
Arkadaşlar selam,
Durum biraz karışık ama baştan sona anlatayım, fikirlerinize ihtiyacım var.

2020'den beri çok yakın olduğum bir arkadaşım var. Aramızda yıllardır güven var, kardeşim gibiydi. Bu yüzden para konusu açıldığında da normalde çok düşünmedim.

İlk olarak Eylül 2023'te ona 400 TL gönderdim. “birkaç gün içinde geri veririm” dedi ama vermedi. Ben de yakın arkadaşım diye ses etmedim, aramızda para mevzusu olmaz dedim kendi kendime.

Sonra haziran 2025'te, babamın bana gönderdiği paradan ona 500 TL daha gönderdim. Başta 100 TL istemişti, sonra “yetmez 500 gönder” dedi. “geri vereceğim” dediği için gönderdim.

Yani toplamda 900 TL göndermiş oldum.
Normalde düz bir arkadaş olsa bu kadar rahat vermezdim ama dediğim gibi, çok yakın arkadaşım olduğu için güvenip verdim.

Bu arada, o dönem bana bazı şeyler de anlatıyordu. Mesela babası ona 3.000 TL göndermişti, evine masa, koltuk falan alıyordu. Bunları da bana kendisi söylüyordu. Yani harcamaları vardı ama bana “şu an geri veremem” gibi bir şey açık açık demedi, hep “halledeceğim” modundaydı.

2025 Temmuz sonunda abim bu olayı öğrendi.
Abim durumu öğrenince bana çok kızdı. Ben de arkadaşıma yazıp net tarih istedim. O da “17–25 Ağustos arası kesin halledeceğim” dedi.

Ayrıca bana şunu da söyledi:
“Borçlarım var, banka borcum 10–15 bin civarı. Tek çare elimdeki laptopu satmak, onunla borçlarımı kapatmak.”
Bu laptopun değeri de 50–60 bin TL civarındaydı, kaça satacağını tam bilmiyorum ama kendi ifadesiyle “başka çare yok, elimden gelmiyor” diyordu.

Yani bana açık açık “laptopu satarsam borçları kapatırım, sana da öderim” gibi konuştu.

Sonra geldik bugüne: 25 Ağustos 2025.
Bu tarih zaten onun kendi verdiği son tarihti.

Sabah 10:00'da ‘günaydın' yazdım, o da sadece ‘günaydın' dedi.
Sonra 16:01'de ve 23:01'de tekrar yazdım, mesajlar sadece iki tik oldu (yani iletildi ama açılmadı), cevap da gelmedi.

Şimdi elimde şu var:
Toplamda 1.900 TL göndermişim. Önce “temmuz sonunda halledeceğim” dedi, sonra “17–25 Ağustos arası kesin” dedi. Bugün son gün ama ortada ne para var ne de net bir dönüş.

Açık konuşayım, normalde bu paranın lafını bile yapmam. Yakın arkadaşım olduğu için bugüne kadar hiç üstüne gitmedim. Hatta o bana bir dönem 400 TL göndermişti, ben 10 gün geçmeden geri göndermiştim.

Ama bu sefer iş aileye yansıdı. Abim öğrendiği için artık üstüme geliyor. O yüzden mecbur kaldım yazmaya, tarih istemeye. Ama işte bugün son tarih olmasına rağmen cevap bile gelmedi.

Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun bir mesaj yazıp derdinizi anlatın. "Çok yakınınız"sa alttan alttan mesaj vermeye çalışmak anlamsız. Mesaja cevap vermesi için de iki gün mühlet verin kendi kendinize. Vermedi mi, onsuz bir hayata başlayabilirsiniz!..

Abim böyle yazdı bana. Mesaj olarak yazdı odadan bağırarak atmadığını söyledim. Genel de böyleyiz abim yazar ben de bağırarak cevabımı iletirim duyması için. Yani o anlamda bağırarak değil tabii.
1756155432094.webp

@creazy, hocam kusura bakmayın ancak abimiz haklı 400 TL borcu 1 yıl geçmesine rağmen vermemiş ancak siz buna rağmen yine borç veriyorsunuz. Bence bu bir deneyim olsun eğer en geç 1 hafta içinde verirse verir vermezse 1 kez daha sorun yine yan ciziyorsa onu hayatınızdan çıkarın.

Evet, polis cebinden verip beni gönderir. :D

@creazy, hocam kusura bakmayın ancak abimiz haklı 400 TL borcu 1 yıl geçmesine rağmen vermemiş ancak siz buna rağmen yine borç veriyorsunuz. Bence bu bir deneyim olsun eğer en geç 1 hafta içinde verirse verir vermezse 1 kez daha sorun yine yan ciziyorsa onu hayatınızdan çıkarın.
Evet, açıklamasında(whatsapp bio) sleeping yazıyor. Muhtelemen uyuyordur.

Abiniz de haksız sayılmaz. Şu devirde kimseye borç para verilmez. Borç para isteyen olduğunda ve vermediğiniz zaman, sırf borç vermediğiniz için birisi size küsüyorsa gerçek arkadaşınız değildir.