Borç paranın peşinden gitmenin bir manası yok verecek adam sormasan da verir vermeyecek adam ise kafasına silah daya yine vermez. Bu işin çaresi basit gideceksin yüz yüze babasına, annesine böyle böyle oğlunuz 2 ay önce borç aldı ödemedi diyeceksin ve onlardan isteyeceksin parayı. Paran 2 gün içinde gelir.

@creazy, yakın arkadaş da olsa bir süre sonra ödenir. İsterse akraba olsun yine de kesin bir tarih verdiyse ödemek zorunda. Abiniz haklı.

Yani, yakın arkadaş olduğu için paranın lafını etmeye gerek duymadım hiç. Ta ki abim öğrenene kadar. İşler orada karıştı. Muhtemelen yine istemezdim, konu açmazdım. Ama abim bayağı üstüme geldi, her gün sordu, en sonunda odaya çağırıp konuştu. Bir gün daha süre verdi. Evet, normalde istemezdim. Zaten öğrenmeseydi de dert etmezdim. Genelde yakın arkadaştan para istemem ama sıradan bir arkadaş olsaydı zaten vermezdim. Mesela geçen gün bir arkadaşım borç istedi, yakın değildi, göndermem dedim ve göndermedim. Öyle gelen geçene para atmam yani. Benim bildiğim yakın arkadaşlık kardeşlik gibidir; iyi günde kötü günde. Hani zor durumda bankalara 10-15 bin borç var. Bir de üniversite okuyor. Masrafları çok oluyor sanırsam. Üstüne PC'sini satacak. Ben o yüzden zor durumda olduğu için bir de benimle uğraşmasın daha da zor duruma sokulmasın. Üniversite de arkadaşları ile ayrı evde her ay kira ödüyor üstüne. Benim için sorun değildi. Borçlarını kapatsın her şeyini halletsin en son bana atar kafasındaydım direkt. Atmasa da sorun değildi sağlık olsun canı sağ olsun. Ve bana zamanında da iyilikler yaptı. Bütün hepsini es geçip bir 1.900 TL yüzünden arkadaşlığımı bitirmek kalp kırmak saçma olurdu. O yüzden sorgulamadım hiç. Ama işte abim öğrenince işler karıştı, yoksa hiçbir sorun dahi yoktu. Yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
@creazy, o zaman ya durumu iyice anlatıp daha sonra ödeyebileceğini veya hiç ödeyemeyeceğini söylemeliydi. Sadece erteliyor. Ayrıca, ne kadar yakın olursa olsun borç borçtur. Size bildiğiniz duygu sömürüsü yaparak erteliyor.

Abim böyle yazdı bana. Mesaj olarak yazdı odadan bağırarak atmadığını söyledim. Genel de böyleyiz abim yazar ben de bağırarak cevabımı iletirim duyması için. Yani o anlamda bağırarak değil tabii. Eki Görüntüle 177799

Hocam geçen sene çalıştığım yerde ki iğrenç biri beni 6000 bin dolandırdı ve 18 yaşındaydım. Kazandigim paranın 4 1'ini belki daha fazla o aldı. 2000TL için kendinizi bu kadar derde sokmayın durumunuz olmayabilir insanlık hali benim de maddi durumlarim iyi değil bazen bir şey aliyorum. Arkadaşa baskı kurmayın vermeyecek belli bu. Adam olan verirdi şimdiye kadar. 2000TL içinde kavga etmeyin veya konuyu uzatmayın hakkınızı aramak bir şeye yaramaz bu ülkede. Başınızı belaya sokmayın ve arkadaşla iletişimi kesin. Ha ben gidip ağzını burnunu dağıtırım derseniz orası ayrı. Bir daha da para veya borç verirken dikkat edin. Başınıza küçük miktar ile böyle bir şey gelmis ders alın olaylardan. Allah'tan 10 20 bin değil. Sadakam olsun deyin geçin.

Pardon 1 ay önceki konuya hortlamışım farketmedim.