Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rgnrx7

Uzman
Arkadaşlar şu anki kullandığım bilgisayarı satacağım. Verilerim geri getirilemeyecek bir şekilde format atmak istiyorum. Nasıl yaparım yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Linux ile:
"Gnome-Disks" yazılımına sahip (Ubuntu gibi) bir Linux işletim sistemi boot ederek diskinizi Zero Fill işlemi ile silebilirsiniz.

Windows Setup ile:
Kurulum diskini boot edin. SHIFT + F10 ile CMD penceresini açın ve sırasıyla bunu yazın:

Bash:
diskpart
list disk
sel disk [disk numarası]
clean all

Cihazınız diskinizdeki her şeyi silene kadar komuta yanıt vermeyecektir.

Yani aslında çözüm budur:
Diskinize Low Level Format atabilirsiniz.

Daha fazla detay gerekirse:
Diskinize Zero Fill işlemi yapabilirsiniz. Ekstradan başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux ile:
"Gnome-Disks" yazılımına sahip (Ubuntu gibi) bir Linux işletim sistemi boot ederek diskinizi Zero Fill işlemi ile silebilirsiniz.

Windows Setup ile:
Kurulum diskini boot edin. SHIFT + F10 ile CMD penceresini açın ve sırasıyla bunu yazın:

Bash:
diskpart
list disk
sel disk [disk numarası]
clean all

Yani aslında çözüm budur:
Diskinize Low Level Format atabilirsiniz.

Daha fazla detay gerekirse:

Son düzenleme:
Çözüm
Linux ile:
"GNOME-disks" yazılımına sahip (Ubuntu gibi) bir Linux işletim sistemi boot ederek diskinizi Zero fill işlemi ile silabilirsiniz.

Windows setup ile:
Kurulum diskini boot edin. Shift + F10 ile CMD penceresini açın ve sırasıyla bunu yazın:

Bash:
diskpart
list disk.
sel disk [disk numarası]
clean all

yani aslında çözüm budur:

Sistemde sadece oyun hesaplarım ve Gmail hesaplarım ve oyunlarım mevcut Secure Erase'ye gerek var mı? Fotoğraflarımı Google Drive'ye yedekledim USB ile kurulum yapsam sorun çıkarır mı?

Sıfırlama yaptıktan sonra tüm hesaplarımın şifrelerini değiştiriyorum bir sıkıntı çıkmayacağını umuyorum.

Şifreleri değiştirecek iseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Cihazı satıyor iseniz ve daha önce fotoğraf gibi başkasında olmaması gereken veriler yüklediyseniz işlemi yapın. Eğer cihazı satmıyor iseniz ve zaten şifreleri değiştiriyorsanız düz format atın gitsin.

Şifreleri değiştirecek iseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Cihazı satıyor iseniz ve daha önce fotoğraf gibi başkasında olmaması gereken veriler yüklediyseniz işlemi yapın. Eğer cihazı satmıyor iseniz ve zaten şifreleri değiştiriyorsanız düz format atın gitsin.

Sistemde fotoğraflar mevcut sildim Google Drive'ye yedekleme yaptım USB ile sıfırlama yapsam geri getirilme şansı var mı?

Sistemde fotoğraflar mevcut sildim Google Drive'ye yedekleme yaptım USB ile sıfırlama yapsam geri getirilme şansı var mı?
Eğer bahsettiğimiz seviyede low level format atarsanız (teknik olarak diske tamamen 0 rakamı yazmak) geri kurtarma işlemini ciddi seviyede zorlaştırırsınız.

Şunu sormak istiyorum. Cihaz artık size ait olmayacak mı? (Satacak veya birine hediye mi vereceksiniz?)