Detaylar
Kim cevapladı?Mezun olduğum okulda i3-8100T, dahili grafik kartı ve 16 GB RAM vardı. Windows 10'u oldukça akıcı çalıştırıyordu, Windows 11 denemişlerdir belki şu zamana kadar. O Vestel tahta da kaldırmayabilir. Donanımı ne?
Darth Maul
Deneyimli
Kurulur kurulmasına da, okul yönetimi izin vermez.
Donanım yetersizliğinden. Arkadaşın attığı gibi akıllı tahtaya özel hazırlanan iso dosyaları ve Windows 11 LTSC ile kurarsınız tabii ki.
- Makaleler
- 43
Bizim okuldaki akıllı tahtalarda i3-4130M (evet M, laptop anakartı var sanırım) ve 4 GB RAM bulunuyor. Windows 10'da bile can çekişiyor tahtalar. Donanım kaldırırsa kurabilirsiniz.
Allah Allah, ben bir tahtaya baktığımda 10. Nesil i3 vardı. Tabii Pardus'da bile can çekişiyordu.
O sistemler W10 zor kaldırıyor. W11 hiç kaldırmaz.Şu an Fatih projesinin gönderdiği tahtalar maksimum Windows 10 kaldırıyorlar. Okulun IT başkanıyım ve IT öğretmeni ile bunları test ettik. Sistemler Chrome açarken bile takılıyorlar zaten, öğretmenler tahtayı açarken yaklaşık 3 dakika geçiyor.
Astronotarda
Üstün
E ben ne dedim?O sistemler W10 zor kaldırıyor. W11 hiç kaldırmaz.
Yanlışlıkla altıntılamışım galiba pardon.
The Shorekeeper
Üstün
Tahtalarınızda SSD yoksa denemeyin bile. SSD varsa yine bir ihtimal çalışabilir. Windows 10 Pro 22H2 sürümünü rahatlıkla çalıştırabiliyorum. Tabii sisteme çok fazla müdahale ettiğim için sistemde bir şey kalmıyor. Olsun, istediğim bu zaten 
YKS'den sonra deneyeceğim şeyler arasında Windows 11. Güzel bir şey ortaya çıkarsa imaj olarak paylaşırım belki.
Bu arada devlet kamularda Linux kullanımı için baskı uygulamaya başladı. Windows 11 denesem bile bir "deney" olarak kalacak. Bundan sonra Debian tabanlı bir imaj oluşturacağım.
YKS'den sonra deneyeceğim şeyler arasında Windows 11. Güzel bir şey ortaya çıkarsa imaj olarak paylaşırım belki.
Bu arada devlet kamularda Linux kullanımı için baskı uygulamaya başladı. Windows 11 denesem bile bir "deney" olarak kalacak. Bundan sonra Debian tabanlı bir imaj oluşturacağım.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Ben geçen yıl kurmuştum açıkçası, hala da duruyor. 1. Faz tahta, siyah vestellerden. i3-2310M olsa da sağ olsun okul yönetimi WD Green SSD takmış tahtaya, çok da yavaş hissettirmiyordu.
Normal bir bilgisayara nasıl kurduysanız öyle kuruyorsunuz, ISO'yu indirin; USB'ye yazdırın. Ardından tahtaya klavye bağlayıp kurun.
Normal bir bilgisayara nasıl kurduysanız öyle kuruyorsunuz, ISO'yu indirin; USB'ye yazdırın. Ardından tahtaya klavye bağlayıp kurun.