Vicdani ret işinin askere gitmeyi istemeyenlerin işine yarayacağını sanmıyorum. Vicdanen muzlu gofret satmak ile ilgili bir sorunun yoksa verirler kantine olur biter.

Şimdi birisi asker olmak istemiyor ne yapacaksın? Zorla mı silah tutturacaksın herkes senin gibi değil vicdani el vermiyor olmaz mı?

Cidden böyle bir durumun varsa silah da vermezler.

Yanlış anladıysam düzelt lütfen ama senin aslında vicdanen kabul etmediğin bir şey yok askerlikte. Senin istediğin askere gitmemek ki bence de askere gitmek istemiyorsan gitmemelisin. Ama bunun çözümü vicdani ret değil.

Sistemlerini merak ettiğim için X'de Türkçe veya Azerbaycan dili bilen İsrailli bazı kişilerle konuşmuştum. Hepsi severek, isteyerek ve vatanını severek askerlik yapıyor.

Belki de bizim ilk eksikliğimiz, vatanı sevdirmek. Vatanını seven kişi askerliği dert etmez... Demek isterdim ama. Bir yandan da böyle adalet sistemi olan, cahil dolu memleket için mi savaşacağım diye düşünenler de haksız değil.

Yine de asıl okul, askerliktir. Yapın geçin. Rütbeli değilseniz 6 ay dişinizi sıkacaksınız.

Sistemlerini merak ettiğim için X'de Türkçe veya Azerbaycan dili bilen İsrailli bazı kişilerle konuşmuştum. Hepsi severek, isteyerek ve vatanını severek askerlik yapıyor.

Belki de bizim ilk eksikliğimiz, vatanı sevdirmek. Vatanını seven kişi askerliği dert etmez... Demek isterdim ama. Bir yandan da böyle adalet sistemi olan, cahil dolu memleket için mi savaşacağım diye düşünenler de haksız değil.

Yine de asıl okul, askerliktir. Yapın geçin. Rütbeli değilseniz 6 ay dişinizi sıkacaksınız.

İşte herkes bir değil ki.

Yapmak istemeyen birisi neden ömründen 6 ay girmesi gerekiyor?

İşte herkes bir değil ki.

Yapmak istemeyen birisi neden ömründen 6 ay girmesi gerekiyor?
İnan askere gidip gelsen böyle düşünmezsin ama fikrini değiştirmek için bir şey demeyeceğim çünkü bazı şeyleri anlamak için yaşamak gerekiyor. Senin için en hayırlısı neyse öyle olsun.

Ben özgürlüğü kısıtlayan bir şey olduğu için karşıyım. Vatanseverlikle alakası yok durumun.

Yasalar gereği rahat konuşamıyoruz da...