Videolardaki saç ürünleri nasıl bulunur?

Bütçe
2500 (her şey için)

eneshysh

Uzman
Makaleler
2
Yer
Antalya
Saç tipim 2B ile 2C arasında.

Bu iki videoyu referans aldım:
Birinci rehber
İkinci rehber
Sıkıntı kısım bu adamların kullandığı markalar Türkiye'de yok. Sizden istediğim bu ürünlere en yakın muadil ürünleri bulmama yardımcı olmanız.

Kullandıkları ürünler:
Sun Bum Canlandırıcı Şampuan
Tidal Sea Salt Spray
Tidal Texture Paste yahut Harry's Texturizing Putty

Videolarından anladığım kadarıyla:
  1. Şampuan 2-3 günde bir kullanılıyor. Nem veriyor ve canlandırıyor. Sülfat-Paraben yok.
  2. Deniz tuzu spreyi hafif/orta tutuş yapıyor. Hafif nem verebilir. Yapışkan his vesaire olmamalı.
  3. Doku veren macun hafif/orta tutuş olmalı. Eğer özellik olarak eklendiyse parlatıcı olmamalı, mat bitiş olabilir.

Ben kendimce şu ürünleri buldum, iyiler mi hiçbir fikrim yok:
Kerastese Nemlendirici Şampuan
ROF Deniz Tuzu Spreyi

Macun veya pomad alternatifi bulamadım maalesef. Zaten şampuan sülfatlı, spreyin markasını hiç duymadım. Gidip iHerb kullanayım istesem artık Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar. Yemin ederim bu Ortadoğu'daki üçüncü dünya ülkesinde yaşamaktan kafamda krem sürecek saç kalmayacak.

Ürün seçmeme yardımcı olabilir misiniz?

Saç tipim 2B ile 2C arasında.

Bu iki videoyu referans aldım:
Birinci rehber
İkinci rehber
Sıkıntı kısım bu adamların kullandığı markalar Türkiye'de yok. Sizden istediğim bu ürünlere en yakın muadil ürünleri bulmama yardımcı olmanız.

Kullandıkları ürünler:
Sun Bum Canlandırıcı Şampuan
Tidal Sea Salt Spray
Tidal Texture Paste yahut Harry's Texturizing Putty

Videolarından anladığım kadarıyla:
  1. Şampuan 2-3 günde bir kullanılıyor. Nem veriyor ve canlandırıyor. Sülfat-Paraben yok.
  2. Deniz tuzu spreyi hafif/orta tutuş yapıyor. Hafif nem verebilir. Yapışkan his vesaire olmamalı.
  3. Doku veren macun hafif/orta tutuş olmalı. Eğer özellik olarak eklendiyse parlatıcı olmamalı, mat bitiş olabilir.

Ben kendimce şu ürünleri buldum, iyiler mi hiçbir fikrim yok:
Kerastese Nemlendirici Şampuan
ROF Deniz Tuzu Spreyi

Macun veya pomad alternatifi bulamadım maalesef. Zaten şampuan sülfatlı, spreyin markasını hiç duymadım. Gidip iHerb kullanayım istesem artık Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar. Yemin ederim bu Ortadoğu'daki üçüncü dünya ülkesinde yaşamaktan kafamda krem sürecek saç kalmayacak.

Ürün seçmeme yardımcı olabilir misiniz?
Saç tipin 2B ile 2C arasında olduğu için, seçtiğin ürünlerin nemlendirme, tutuş ve mat bitiş özelliklerine dikkat etmen önemli. İşte önerilen ürünler ve mevcut bulduğun alternatifler üzerinde bazı değerlendirmeler:

Alternatif Ürün Önerileri​

1. Canlandırıcı Şampuan:
- Önerilen Alternatif:
- Kerastase Nemlendirici Şampuan
- Değerlendirme:
- Sülfatsız ve nemlendirici özellikleri ile uyumlu, saçın kurumasını önlemeye yardımcı olabilir.

2. Deniz Tuzu Spreyi:
- Önerilen Alternatif:
- ROF Deniz Tuzu Spreyi
- Değerlendirme:
- Hafif/orta tutuş sağlayarak saçına hacim katabilir. İçeriğinde yapıştırıcı veya ağırlaştırıcı maddeler olmamasını kontrol et.

3. Doku Veren Macun/Pomad:
- Önerilen Alternatifler:
- Duru Pomad: Hafif/orta tutuş sağlayan pomadları tercih et. Markalar: "Toni&Guy" veya "American Crew" ürünlerini inceleyebilirsin.
- Sülfatsız Doğal Ürünler: “Shea Moisture Curling Gelling Gel” veya “Bumble and Bumble Bb. Texture” gibi ürünleri Eczanelerde veya online mağazalarda arayabilirsin.
- Değerlendirme:
- Parlaklık vermeyen ve doğal bir görünüm sağlayan mat bitişli olanları seç.

Alışveriş Taktikleri​

• Yerel Mağazalar: Türkiye’de saç bakım ürünleri satan yerel mağazaları ziyaret et veya e-ticaret sitelerini kontrol et.
  • Online Arama: Ürünleri uluslararası online satıcılardan almayı düşünmek, alternatiflere ulaşmanı kolaylaştırabilir. (Örneğin, Trendyol, Hepsiburada gibi yerel platformlar).
  • Hedefle: İçeriğinde “deniz tuzu” veya “nemlendirici” ifadesi geçen doğal ürünleri arayarak çeşitliliğini artırabilirsin.

Uygulama Önerileri​

- Deneyimleyerek Bul: Ürünleri küçük paketlerde almayı dene, böylece hangi ürünün sana uygun olduğunu keşfedebilirsin.

Farklı markaları ve ürünleri deneyerek, senin saç tipine uygun en iyi kombinasyonu oluşturmayı unutma!

Yurtdışından alma imkanın varsa Based ürünlerini alabilirsin. Eğer yoksa Trendyol’da deniz tuzu spreyi ve mat wax aratarak bulabilirsiniz.

Ben bu ikisi için Urban Care markasının ürünlerini denemek için aldım, deniz tuzu spreyi ne kadar işe yarıyor bilemiyorum ama wax, jöle veya normal waxlara göre daha esnek olduğu için günlük hayatta daha kullanışlı.

Bütçen daha fazlaysa dediğim gibi Trendyol veya Hepsiburada gibi sitelerden daha kaliteli ürünler alabilirsin.

Şampuan olarak argan yağlı ve nemlendiricili şampuanları deneyebilirsin, bu şampuanlar saçın kabarmasını azaltıyor ve saçın daha yumuşak olmasını sağlıyor. Ben bu şampuanları kullansamda ekstra olarak banyodan sonra veya saçımı stillerken argan yağı kullanıyorum. Diğer ürünlere göre en çok bunun faydasını gördüm çünkü saçın kabarmasını gerçekten azaltıyor, saçın elektriklenmesini gideriyor. Size de öneririm.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt