Makaleler
1
Vivaldi tarayıcı, bildiğiniz gibi bol özellikle gelen, çok kullanışlı Chromium tabanlı bir web tarayıcısı. Ama:

1706603853765.webp

Normalde insanlar, çok RAM kullanmayan tarayıcı arar. RAM kullanımı gayet iyi (YouTube ve bu site açık) ama işlemci kullanımını biraz fazla buluyorum. Sizde de böyle mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemci ile o CPU tüketimi normal. YouTube tarafında azaltmak için h264ify kullanabilirsiniz.

Video oynatan başka sitelerde özellikle Twitch gibi yüksek CPU tüketecektir. Bu soruna kesin çözüm donanımınızı yükseltmektir.

Vivaldi çok detaylı ayarlar sunuyor. Ama bu ayarlar karmaşık olduğundan, performansı etkileyen ayarları bulmak biraz uğraştırıcı. Bir de genel bir sayfa yükleme gecikmesi var. Bu sorunu halen çözemediler. Ben bu sistemde Edge kullanmanızı öneririm.

Ayrıca AVG çöpünden sistemi kurtarın. Biraz paraya kıyıp Kaspersky ücretli sürümünü alın. Sisteme bindirdiği yük daha az olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vivaldi tarayıcı, bildiğiniz gibi bol özellikle gelen, çok kullanışlı Chromium tabanlı bir web tarayıcısı. Ama:

Eki Görüntüle 14683

Normalde insanlar, çok RAM kullanmayan tarayıcı arar. RAM kullanımı gayet iyi (YouTube ve bu site açık) ama işlemci kullanımını biraz fazla buluyorum. Sizde de böyle mi?

Vivaldi çok fazla özelleştirmeye rağmen bunları optimize sunamayan bir tarayıcı bu sebeple Brave gibi yüksek RAM kullanması normal karşılanıyor. Eğer çok rahatsız ediyorsa Edge öneriyorum.