Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orpheus2690

Uzman
Yeni cihaza ilk defa Windows 11 yüklemesi yapacağım fakat sistemde VMD ayarından dolayı diski görüntüleyemiyorum. El ile sürücü kurmaya çalışsam da sistem kabul etmiyor. Geçici olarak VMD kapalı şekilde yükleme yaptım fakat VMD'nin açık olması tavsiye ediliyor. Gördüğüm en berbat yükleme sistemlerinden bir tanesi şu anda. Bu sorun nasıl çözülür?

Çözüm
Yeni cihaza ilk defa Windows 11 yüklemesi yapacağım fakat sistemde VMD ayarından dolayı diski görüntüleyemiyorum. El ile sürücü kurmaya çalışsam da sistem kabul etmiyor. Geçici olarak VMD kapalı şekilde yükleme yaptım fakat VMD'nin açık olması tavsiye ediliyor. Gördüğüm en berbat yükleme sistemlerinden bir tanesi şu anda. Bu sorun nasıl çözülür?
Ya sürücü yanlıştır ya BIOS ayarlarında bir hata vardır.

Senin yapacağın şey, oyun oynamak, dizi film izlemek, internette sörf yapmak veya standart günlük kullanıcılık ise VMD'nin sana artısı yok.

Sunucu sistemi veya RAID yapısı kullanacaksan o zaman VMD lazım işte. Muhtemelen senin hiçbir işine yaramayacak.

Ağzı olan konuştuğu için bilgi kirliliği çok fazla. VMD'nin açık olması son kullanıcıya bir şey katmıyor.
Tavsiyelere fazla takılmayın. VMD açıkken diski görmüyor veya kurulum devam edemiyorsa kapatacaksınız. VMD bazı disk için iyileştirme yapar bazı disk içinse tamamen size olan gibi görünmemezlikte yaptırır. Bu Intel'in neye göre ayarladığını bilmediğim bir ayarı.

Senin yapacağın şey, oyun oynamak, dizi film izlemek, internette sörf yapmak veya standart günlük kullanıcılık ise VMD'nin sana artısı yok.

Sunucu sistemi veya RAID yapısı kullanacaksan o zaman VMD lazım işte. Muhtemelen senin hiçbir işine yaramayacak.

Ağzı olan konuştuğu için bilgi kirliliği çok fazla. VMD'nin açık olması son kullanıcıya bir şey katmıyor.

Çözüm

ASUS üzerinden önerilen sürücüyü denedim. Eğer dediğiniz gibiyse sıkıntı yok tavsiyeleriniz için teşekkürler. Recep Baltaş'ın yaptığı rehberde önermiyorum demesi üzerine kafamda soru işareti kalmıştı.

ASUS üzerinden önerilen sürücüyü denedim. Eğer dediğiniz gibiyse sıkıntı yok tavsiyeleriniz için teşekkürler. Recep Baltaş'ın yaptığı rehberde önermiyorum demesi üzerine kafamda soru işareti kalmıştı.
İlle de yapacağım diyorsan ben sana VMD sürücüsü verebilirim yine de. :)

@Recep Baltaş adamdır. Severiz hocamızı.

Sen veya cihazın sahibi her kimse güle güle kullansın diyorum. :)
VMD'den ötürü sorun yaşamazsınız merak etmeyin, çünkü kapalı.

VMD'nin ilk başlarda biz de performansa etkisi var sanıyorduk. Halen daha test etme şansımız olmadı ama Intel'in son dokümanlarıan göre sadece RAID için gerekli gibi. VMD olmasa da olur.

Sürücüyü de buradan indirebilirsiniz:

İlle de yapacağım diyorsan ben sana VMD sürücüsü verebilirim yine de. :)

@Recep Baltaş adamdır. Severiz hocamızı.

Sen veya cihazın sahibi her kimse güle güle kullansın diyorum. :)
VMD'den ötürü sorun yaşamazsınız merak etmeyin, çünkü kapalı.
Teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun. Artık önemi kalmadı sorunuma çözüm bulmuş sayıyorum yardımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim. :)