Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İfakat

Başarılı
Takılıyor dediğiniz yer daha ilk aşama, OpenCore bile boot etmiyor gibi. Güncel bir rehber yapmak lazım ama VMware ile deneyin derim.

Evet ilk aşamadan fazla ilerlemiyor ne yaptıysam çözemedim.

Takılıyor dediğiniz yer daha ilk aşama, OpenCore bile boot etmiyor gibi. Güncel bir rehber yapmak lazım ama VMware ile deneyin derim.

Dediğiniz gibi VMware ile kuruyorum makineyi başlatınca böyle bir hata çıkıyor. Ne yapmalıyım?

1746973187372.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Verdiğiniz komutu CMD'de çalıştırdım ve bellek bütünlüğü özelliğide kapalı.
1747078548378.webp

Hala aynı msinfo'dan attığınız görsele göre.

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off komutunu girin.

Settings üzerinden Core Isolation -> Memory Integrity ayarını pasif yapın.

Daha sonra yenien başlatın. İlgili msinfo satırı üzerinde Hiper yönetici algılandı... yazısı yazmamalı.
Şimdi bilgisayarı yeniden başlattım ve yine aynı yazıyor.
1747078802810.webp

Hala aynı msinfo'dan attığınız görsele göre.

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off komutunu girin.

Settings üzerinden Core Isolation -> Memory Integrity ayarını pasif yapın.

Daha sonra yenien başlatın. İlgili msinfo satırı üzerinde Hiper yönetici algılandı... yazısı yazmamalı.
Acaba bunu mu kapatmam gerekiyor?
1747079262581.webp

Son düzenleme:
Verdiğiniz komutu CMD'de çalıştırdım ve bellek bütünlüğü özelliğide kapalı.
Eki Görüntüle 147676

Şimdi bilgisayarı yeniden başlattım ve yine aynı yazıyor.
Eki Görüntüle 147678

Acaba bunu mu kapatmam gerekiyor?
Eki Görüntüle 147684
Evet o ayarı da kapatmalısınız. Yeniden başlattıktan sonra yine olmaz ise kontrol edin:

Yine aynı değişmedi. Verdiğiniz linke baktım ancak ne yapacağımı tam anlayamadım.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53337 Bu linkten ZIP dosyasını indirdim ve klasöre ayıkladım, sonra ne yapacağımı anlayamadım.

Yine aynı değişmedi. Verdiğiniz linke baktım ancak ne yapacağımı tam anlayamadım.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53337 Bu linkten ZIP dosyasını indirdim ve klasöre ayıkladım, sonra ne yapacağımı anlayamadım.
Yönetici olarak çalıştırdığınız CMD üzerinde @powershell -ExecutionPolicy RemoteSigned -Command "X:\path\to\dgreadiness_v3.6\DG_Readiness_Tool_v3.6.ps1 -Disable" komutunu girerken -Command parametresinden sonra gelen kısma ayıkladığınız dosyanın konumunu gireceksiniz. Örneğin dosya C diski üzerindeyse:

@powershell -ExecutionPolicy RemoteSigned -Command "C:\DG_Readiness_Tool_v3.6.ps1 -Disable"

Direk dosyayı C: üzerine taşıyıp da bu komutu girebilirsiniz.

Yönetici olarak çalıştırdığınız CMD üzerinde @powershell -ExecutionPolicy RemoteSigned -Command "X:\path\to\dgreadiness_v3.6\DG_Readiness_Tool_v3.6.ps1 -Disable" komutunu girerken -Command parametresinden sonra gelen kısma ayıkladığınız dosyanın konumunu gireceksiniz. Örneğin dosya C diski üzerindeyse:

@powershell -ExecutionPolicy RemoteSigned -Command "C:\DG_Readiness_Tool_v3.6.ps1 -Disable"

Direk dosyayı C: üzerine taşıyıp da bu komutu girebilirsiniz.
Olmuş mu?
1747080614871.webp

Bilgisayarı yeniden başlattım başlatırken Device Guard and Credential Guard hardware readiness tool ile ilgili bir şeyler çıktı ekrana disabled için bir tuşa falan basın yazıyordu çıkmak için ise esc diyordu bende korktuğum için o anlık hep esc tuşuna bastım ne yaptığımı anlamadım yani korkudan. Ama yine hala aynı yazıyor msinfo32 bakıyorum Hiper yöneticisi algılandı yazıyor.

Bilgisayarı yeniden başlattım başlatırken Device Guard and Credential Guard hardware readiness tool ile ilgili bir şeyler çıktı ekrana disabled için bir tuşa falan basın yazıyordu çıkmak için ise esc diyordu bende korktuğum için o anlık hep esc tuşuna bastım ne yaptığımı anlamadım yani korkudan. Ama yine hala aynı yazıyor msinfo32 bakıyorum Hiper yöneticisi algılandı yazıyor.
gpedit.msc aracına girip Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Guard > Turn on Virtualization Based Security ayarına sırasıyla takip ederek gelin. Ayarı Disabled yapın. Yeniden başlattığınızda aynı ekran çıkarsa disabled ile ilgili olan tuşa basın.

gpedit.msc aracına girip Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > System > Device Guard > Turn on Virtualization Based Security ayarına sırasıyla takip ederek gelin. Ayarı Disabled yapın. Yeniden başlattığınızda aynı ekran çıkarsa disabled ile ilgili olan tuşa basın.
Bir şey olmaz dimi hocam ben böyle durumlarda bilgisayarı bozucam diye çok korkuyorum o ekran çıkıncada ödüm koptu bir şey yaptım bilgisayara diye.