S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda Vodafone Net kullanıyorum. İnternet sağlayıcım ile olan taahhüdüm 15 Eylül 2025’te sona erecek. Forumda gezerken TürkNet ile ilgili birkaç konu gördüm. Diğer sağlayıcılara da baktım ama TürkNet bana daha cazip geldi.

Alt yapıyı sorguladım, bana 85 Mbps hız sunuyorlar.

Daha önce TürkNet kullananlar varsa, şu sorularım var ve tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim:
  1. TürkNet’te başvuru süreci nasıl işliyor?
  2. Başvuru yaptıktan sonra kaç gün içinde geri dönüş yapılıyor?
  3. Kurulum için ne zaman ekip gönderiliyor?
  4. Kurulum ücreti alıyorlar mı?
  5. Genel olarak memnun musunuz, yaşadığınız sıkıntılar oldu mu?

Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

İnternet üzerinden başvuruyorsunuz ve yapılması gereken tüm adımlar TürkNet'in sitesinde yazıyor. Eğer sadece ISS değiştiriyorsanız kimse gelmiyor size kullanıcı adı ve şifreyi iletiyorlar siz modem kurulumu yapıyorsunuz. 3-4 gün içinde aktif oluyor genelde. Ben 6 ay kadar kullandım başlarda iyiydi ama sonrasında ping problemi olmaya başladı. Problemin routing kaynaklı olduğunu ve çözüm bulmalarını istedim ama sadece hızınız iyi pinge biz bir şey yapamayız deyip kesip attılar. Ben de Türk Telekom'a geçtim ping sorunlarım çözüldü TürkNet'ten de 10-15 ms daha az ping alıyorum. Bu arada 50 Mbit VDSL kullanıyordum.

1) Online olarak başvurabilirsiniz. Çeşitli kodlar veya referans kodu ile 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz
2) Başvuruyu yaparken zaten tamamen dijital olarak yapıyorsunuz. Dönüşle alakalı bir şey yok. E-devlet'e bankacılık üzerinden giriş yapıp sözleşmeleri onaylıyorsunuz. Ardından işlemlere başlıyorlar. İletişime geçmek için mobil uygulamadan bir bilet oluşturuyorlar. Ben beni ara dedikten 2 dakika sonra aramışlardı.
3) DSL'de eğer hazır bir aboneliğiniz varsa ekip gelmez. Kendiniz modem arayüzünden şifre ve kullanıcı adınızı girersiniz.
4) Geçişte kurulum ücreti alınmıyor.
5) Ben memnunum. Müşteri hizmetlerine hızlı ulaşıyorum, fiyatı uygun. Sıkıntım yok.

Bugün konuştum kendileriyle. Eğer Superonline altyapısındaysanız ve Telekom altyapınız da varsa 840 TL kurulum ücreti çıkartıyorlar. Telekom altyapısı üzerinden port açıyorlar. Eve gelip modem takma işlemi vesaire yapıyorlar. Fakat zaten Telekom altyapısı kullanıyorsanız arkadaşların da dediği gibi kurulum ücreti yok. Kullandığınız modemin mülkiyeti TürkNet'e geçiyor. İptal gibi durumları onlar yapıyor.

Bugün konuştum kendileriyle. Eğer Superonline altyapısındaysanız ve Telekom altyapınız da varsa 840 TL kurulum ücreti çıkartıyorlar. Telekom altyapısı üzerinden port açıyorlar. Eve gelip modem takma işlemi vesaire yapıyorlar. Fakat zaten Telekom altyapısı kullanıyorsanız arkadaşların da dediği gibi kurulum ücreti yok. Kullandığınız modemin mülkiyeti TürkNet'e geçiyor. İptal gibi durumları onlar yapıyor.
Bu dediğiniz fiber için geçerli. VDSL modem kiralama yapılmıyor Türknet'te. Ya kendi modeminiz varsa kendi modeminizi kullanıyorsunuz. Yoksa TürkNet'ten modem alabiliyorsunuz.

@sirius,
Hocam merhaba, ben şu an Kocaeli/İzmit tarafında yaşıyorum. Superonline, GigaFiber, GIBIRNet gibi altyapı sağlayıcılarının burada olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Yani altyapı mevcut mu, değil mi bunu nasıl kontrol ederim? Ayrıca, eğer şu an altyapı yoksa, başvuru yaparak altyapının getirilmesi gibi bir ihtimal var mı?

(Süperonline veya TürkNet gibi firmalar bu konuda esnek davranabiliyor mu?)

@sirius,
Hocam merhaba, ben şu an Kocaeli/İzmit tarafında yaşıyorum. Superonline, GigaFiber, GIBIRNet gibi altyapı sağlayıcılarının burada olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Yani altyapı mevcut mu, değil mi bunu nasıl kontrol ederim? Ayrıca, eğer şu an altyapı yoksa, başvuru yaparak altyapının getirilmesi gibi bir ihtimal var mı?

Her firmanın kendi sitesinden sorgulayabilirsiniz. Çoğu firma için bölgedeki talep önemli. İzmit'te GigaFiber var diye biliyorum bazı bölgelerde.

@sirius,

Mahallenizden çoğunluk başvuruda bulunursa GigaFiber sırasında öne alınabilirsiniz.