SeeYouLater

Uzman
Yer
TOKAT
Arkadaşlar merhaba. Benim Volkswagen Polo 1.4 TDI 90 beygir bir aracım var, aracı 1 sene önce satın aldım. Aracımdan çok memnunum; çekişi ve yalıtımı benim bütün işimi görüyor. Lakin aracı alırken ustaya gösterdiğimde partikül filtresinin dolmak üzere olduğunu söylemişti ve eski sahibi de aynı şeyi söylemişti. Aracı aldığımdan beri uzun süre şehir içi kullanımlarda muhtemelen partikül filtresi doluyor ve araç onu temizlemek için yüksek devire kendini sabitleyip fan açıyor, egzozdan atıyordu.

Daha sonra bundan rahatsız olduğum için LQ marka partikül filtresi temizleyici katkı kullandım ve internetten ustalardan öğrendiğim taktikle aracı 15 dakika 2.5 devirde kullandığımda sorunum tamamen çözülmüştü. Ancak sürekli şehir içi kullanımda aynı şey tekrar başıma geldi. Yine aynı şeyi yaptım, tekrar başıma geldi. En sonunda Dr. ECU'da çalışan arkadaşıma gösterdim; komple iptal edelim, yazılımda dumanını keseriz gibi bir teklif aldım. Sizce bu mantıklı mı? DPF'nin iptal edilmesinin araca bir zararı olur mu, muayenede sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü ben dolu olduğu zamanlarda çalıştırır çalıştırmaz fan açmasından çok sıkıldım.

Lütfen DPF'yi iptal etmeyin, eğer bütçeniz temizlik veya değişime yetmiyorsa dizel araç kullanmayın. Kendiniz ve aileniz aracınızın dumanına hepimizden daha çok maruz kalacak.
Şimdilik kimse bakmıyor diye herkes çatır çatır iptal ediyor fakat yarın öbür gün fenni muayene şartlarına DPF kontrolü gelirse fiyatlar arşa çıkar.

Ayrıca aracınıza dışarıdan katkı öneren ustalardan lütfen uzak durun, DPF temizliğinin en iyi yolu yüksek devirde (3000+) minimum 25-30 dakika kullanmaktır. Egzoz sistemi sıcaklığı ile içindeki kurumu atacaktır.

Lütfen DPF'yi iptal etmeyin, eğer bütçeniz temizlik veya değişime yetmiyorsa dizel araç kullanmayın. Kendiniz ve aileniz aracınızın dumanına hepimizden daha çok maruz kalacak.
Şimdilik kimse bakmıyor diye herkes çatır çatır iptal ediyor fakat yarın öbür gün fenni muayene şartlarına DPF kontrolü gelirse fiyatlar arşa çıkar.

Ayrıca aracınıza dışarıdan katkı öneren ustalardan lütfen uzak durun, DPF temizliğinin en iyi yolu yüksek devirde (3000+) minimum 25-30 dakika kullanmaktır. Egzoz sistemi sıcaklığı ile içindeki kurumu atacaktır.
Hocam bunun bilincindeyim fakat artık bu durum can sıkmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Arabayı çalıştırdığım an fan çalışıyor ve bu işlem bitene canım sıkılıyor :)
İptal et gitsin. Sen mi kurtaracaksın dünyayı fındık kadar 3 silindir motorla? Adamlar anasını ağlatıyorlar da Türkiye’deki 1.4 motorlara göz dikmişler. ABD’deki dizel durumlarına bakın, bizimkilerin ne kadar masum olduğunu görürsünüz.
Farklı bir bakış açısı ama aynı zamanda çok da haklısınız. 1.4 3 silindir motor nihayetinde peki muayene için bir problem oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzozdan dizel kokusu gelmiyorsa EGR temizliği veya DPF iptali falan yapmaya gerek yok. DPF ya da EGR gereğinden fazla dolduğu zaman zaten araç uyarı verecektir. Dizel kokusunun sebebi de MAP sensörünün EGR'deki kurumun çokluğundan dolayı tıkanması olacaktır.

İptal et gitsin hocam Avrupalıların saçma sapan regülasyonları. Start-Stop da aynı kafa yüzünden çıktı. Senin 1.4 TDI motordan ömrün boyunca atmosfere salacağın gaz herhangi bir iş adamının özel uçağıyla ettiği tek bir seyahat kadar etkilemeyecek atmosferi.

Son düzenleyen: Moderatör: