Bir Volkswagen Polo 1.0 2024 kullanicisi, aracini 30.000 bakimi icin VW yetkili servisine götürdüğünde birtakım durumlarla karşılaştığını iddia etti.

Bunlardan biri kronik sorun olarak bahsettiği silecek yırtılmasının/deformasyonunun servis tarafından garanti kapsamında degistirilmemesi ve fiyatlandirmanin 3 kati misli daha pahali olmasiydi.

Yapilacak islemler icin talep edilen ücretin listesi asagidaki gibidir.

0z7bt0cl.webp

855 lira teker söküldü ve takıldı da okuyanları şaşırttı. Fatura toplamı 39.027.97 TL.

VW Türkiye'nin akıllara durgunluk veren servis bakım fiyatlandırması hakkında düşüncelerinizi belirtin.

Konuda bahsi geçen arabayı kullanıyorum, modele kadar aynı. Garanti falan umrumda değil, arkadaşıma yaptırıyorum bakımı yarı fiyatına. Kullandığı yağ aynı. Üstelik yarı fiyatına.

İşçiliği iyi yaptılarsa ucuz geldi bana.
Bakım ne kadar işçilik gerektiriyor? Çok fahiş bu fiyat. Kesinlikle kabul edilemez.

İşçiliği iyi yaptılarsa ucuz geldi bana.
Aynı işin maliyeti 8-9 bin lira olduğu için absürt bir fiyat, yoksa arabaya binene elbette 40 bin lira çok para gelmeyecektir. Sen maliyetin 5 katı fazla para alıyorsan veya ödüyorsan ve elinden bu işler geliyorsa bir sorun var demektir.

@michaelscofield, kaldı ki senin yapamayacağın bir şey de değil bence burada yazanlar. Bir balata sökmek asla bu kadar pahalı olmamalı. İşbu durum KIA Türkiye için de geçerli, onlarda da aynı hesap. Araç garantiden çıkmasın diye orada yaptırıyordum bakımı ben de. Son bakımda vazcaydım artık servisten.

Yetkili servisler böyle. 2'dir 10 bin bakımı için yetkili servise götürüyoruz arabanın ilk 3 servis bedava hakkı var. Zaten yetkili servis diye saçma sapan kurumsallık işler var beni deli etti. Neymiş arabanın yan basamakları aftermarket olduğu için onu biz sökemeyiz onu söktürün öyle getirin. 14 bin parça 16 bin işçilik 30 bin tuttu 3. bakımı. Bedava hakkı bitti ama bir sonraki bakımı da garantiden çıkmasısn diye yetkili serviste yaptıracağız herhalde mecbur. Özel serviste 10 bin bile tutmazdı şu yaptıkları. Yazılım güncelleme işine 9000 TL yazmışlar bi de onun için araba 1 gün serviste kaldı.

Bosch ve Otopratik gibi yerlerde bakım yapıldığı zaman araçlar garantiden çıkmaz, zira özel anlaşmalar var. Ayrıca fiyatları yetkili servisten çok daha makul ve esnek, sanayiler de bu konuda birer alternatiftir tabii.

Silecek, akü, disk ve balata gibi parçaları yetkili servislerden almamak gerekir, zira fiyatlar ütopik seviyede. Artık işin ucunu kaçırdılar.

Özellikle sileceğe çok para vermemek gerekir çünkü bir sıcak bir soğuk görünce zaten kolayca bozuluyorlar. Ona çok para verenler aslında bana göre hata yapıyorlar.

Ben balata ve disk değişimleri için ruhsat bilgilerimle orijinal parçaları alıp, montajını şahsen artık Otopratik'te yaptırıyorum.

Velhasıl çıkartılan bu fatura gereksiz derecede pahalı, bunun başka bir izahı yok. Kendi topuklarına sıkıyorlar ancak farkında değiller. Bu araba altı üstü bir Polo modeli, hani Golf R falan olsa belki özel bir araç olduğu için neyse diyebilirdim ancak öyle değil sonuçta.

Bunu gündeme getirdiği için ayrıca @pesimist34' e teşekkür ederim.