parisapo

Başarılı
Turkcell'in faturaları aşırı derece pahalandığı için, annemin numarasını 2 ay önce Vodafone'a taşımıştım. Şu an mesela annem Vodafone hattından birini arayınca karşı taraf meşgule atarsa veya çağrıya cevap vermezse hiçbir şekilde uyarı vermiyor.
Örnek: "Aradığınız kişi şu an da meşgul" veya "Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" gibi. Bu yetmezmiş gibi bir de karşı tarafa sesli mesaj göndererek para çekiyor.

Vodafone çağrı merkezini aradım. Telefonla alakalı, başka telefonda denediniz mi gibi cümleler kurdular. İkinci aramamda ise ayar yapacaklarını ve bunun 8 gün içinde düzeleceğini söylediler fakat sorun hâlâ devam ediyor.

Ben de telefonla bayağı bir kurcalarken 4.5G'den 3G'ye düşürdüğüm zaman düzeldiğini fark ettim. Meğerse sorun VoLTE özelliğinden kaynaklanıyormuş. Malum bildiğiniz üzere yeni telefonlarda VoLTE ayarını kapatamıyorsunuz otomatik olarak açık geliyor. Ek program destekleriyle VoLTE'yi zorla kapattığım zaman ise sorunum düzeliyor fakat bu sefer de çağrı esnasında konuşurken interneti kesiyor. Konuşurken internete bakamıyorsunuz.

Tabii ki sorunun VoLTE'den kaynaklandığını ve Vodafone kaynaklı olduğunu anlayınca geri aradım. Bu olayları anlatınca yüzüme kapattılar. Bu süreçle ilgili ne yapmam gerekiyor. Vodafone'la ilgili böyle sorun yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kankam Vodafone hâlâ VoLTE'yi oturtamadı. Mesela diğer operatörlerde VoLTE ile arama alabiliyorsun ama Vodafone'da alamıyorsun. Normal GSM çekmiyorsa "Ulaşılamıyor" diyor. Farklı şehirlerdeki Vodafone kullanan arkadaşlarımla da denedim. Saçma sapan belli başlı sorunlar Vodafone'a özgüdür. Senin dediğin sorunu test etmedim, edemem de şu an ama Vodafone kullanan başka bir arkadaşın varsa denemesini isteyebilirsin. Muhtemelen Vodafone'dan kaynaklı bir şey. Yapabileceğin en iyi şey Vodafone'dan kurtulmak olabilir.

Kankam Vodafone hâlâ VoLTE'yi oturtamadı. Mesela diğer operatörlerde VoLTE ile arama alabiliyorsun ama Vodafone'da alamıyorsun. Normal GSM çekmiyorsa "ulaşılamıyor" diyor. Farklı şehirlerdeki Vodafone kullanan arkadaşlarımla da denedim. Saçma sapan belli başlı sorunlar Vodafone'a özgüdür. Senin dediğin sorunu test etmedim, edemem de şu an ama Vodafone kullanan başka bir arkadaşın varsa denemesini isteyebilirsin. Muhtemelen Vodafone'dan kaynaklı bir şey. Yapabileceğin en iyi şey Vodafone'dan kurtulmak olabilir.

Yakınımda var onda da test ettik aynı sorun var. Böyle saçmalık olamaz. GSM beni uyarmayacaksa ne anlamı kaldı ki anlam veremiyorum. Taahhüt yapmamış olmasaydım iptal edecektim.