Dutch

Başarılı
Merhaba. İki gündür War Thunder'da aşırı performans düşüşü yaşıyorum. İki gün önce 170 FPS'ler alıyorken şu an 60'lara kadar iniyor. Patlama anında 45'leri gördüm neredeyse. Geçen oynadığımda böyle sorun yoktu. Grafik ayarlarımı kontrol ettim eskiden oynadığım ayarlardayım. DX 11. RT falan açık değil yani. DDU'la ekran kartı sürücüsünü kaldırdım eskiden sorun yaşamadığım sürücüyü kurdum ama yine aynı sırun devam ediyor. MSI Afterburner çalıştırıp değerlere baktım oyundayken ekran kartı kullanımı 50-60% arası hidip geliyor işlemci kullanımı 30 -40% dolanıyor. Oyunu 1080p oynuyorum.

Sistemim:
RTX 3060 Ti EVGA.
i5 10400.
16 GB RAM
480GB SSD.
600W 80 Plus Aerocool PSU.

DLSS açık mı? DLSS'i ne zaman açsam sizin yaşadığınız sorunu yaşıyorum. FPS 180'lerden 80'e kadar düşüyor. Düzgün çalışmıyor. Kapalı tutuyorum.

Hayır DLSS kapalı. Oyuna güncelleme getirdiler bayağı sorun yarattı galiba gerçi ben hala RT ayarını kullanmıyorum DX11 de oynuyorum ama FPS duşuk bayağı.

Hemen çözümü söyleyeyim. Efekt çözünürlüğünü en düşüğe al, yer değiştirme ve zemin kalitesini en düşüğe al. Dürbün vs. kullandıkça artık kare değerleri etkilenmeyecektir. Mümkünse DLSS - Native olarak kullan şu an MSAA'dan daha iyi iş yapıyor bende. i9-12900K ve 3070'le sabit 165 alıyorum.

Hayır DLSS kapalı. Oyuna güncelleme getirdiler bayağı sorun yarattı galiba gerçi ben hala RT ayarını kullanmıyorum DX11 de oynuyorum ama FPS duşuk bayağı.

DX12 güncellemesi sonrası DX11'de böyle bir problem yaşanmaya başladı, arkadaşlarımda da aynı sorun vardı. Yer değiştirme ve zemin kalitesini mümkün olan en düşük kısma çekince her şey düzeldi. Ayrıca görüntüye hiçbir etkisi de yok bunların, bununla birlikte efekt çözünürlüğü de etkilemiyor. Her şeyi ultra tutup bu 3 ayarı kıs. MSAA sakın kullanma, 4X'li bir şey varsa direkt kapalı yap. TAA kötü görünüyorsa DLSS Native, o da bozuyorsa en kötü TAA'yla idare et. Çökmeler düzeldiyse de DX12'de FSR Native deneyebilirsin en son.

DLSS açık mı? DLSS'i ne zaman açsam sizin yaşadığınız sorunu yaşıyorum. FPS 180'lerden 80'e kadar düşüyor. Düzgün çalışmıyor. Kapalı tutuyorum.

Birkaç ay önceki DX12 güncellemesi sonrası Native modu gelince bende de görüntü epey düzeldi. Şu an FPS sabitledim karada 165 sabit alıyorum, eskiden görüntü için MSAA kullanıyordum ama çok kaybı oluyordu. Demek ki her sistemde stabil değil zira War Thunder o bozulmaları da yeni düzeltti.

Hemen çözümü söyleyeyim. Efekt çözünürlüğünü en düşüğe al, yer değiştirme ve zemin kalitesini en düşüğe al. Dürbün vs. kullandıkça artık kare değerleri etkilenmeyecektir. Mümkünse DLSS - native olarak kullan şu an MSAA'dan daha iyi iş yapıyor bende. i9-12900K ve 3070'le sabit 165 alıyorum.

DX12 güncellemesi sonrası DX11'de böyle bir problem yaşanmaya başladı, arkadaşlarımda da aynı sorun vardı. Yer değiştirme ve zemin kalitesini mümkün olan en düşük kısma çekince her şey düzeldi. Ayrıca görüntüye hiçbir etkisi de yok bunların, bununla birlikte efekt çözünürlüğü de etkilemiyor. Her şeyi Ultra tutup bu 3 ayarı kıs. MSAA sakın kullanma, 4X'li bir şey varsa direkt kapalı yap. TAA kötü görünüyorsa DLSS native, o da bozuyorsa en kötü TAA'yla idare et. Çökmeler düzeldiyse de DX12'de FSR native deneyebilirsin en son.

Birkaç ay önceki DX12 güncellemesi sonrası native modu gelince bende de görüntü epey düzeldi. Şu an FPS sabitledim karada 165 sabit alıyorum, eskiden görüntü için MSAA kullanıyordum ama çok kaybı oluyordu. Demek ki her sistemde stabil değil zira War Thunder o bozulmaları da yeni düzeltti.

Dediklerinizi yaptım. Hala aynı sorunu yaşıyorum. Ekran kartıyla işlemci sanki oyuna falan girmemişim gibi davranıyor CPU 40% ekran kartı 50% kullanılıyor. Oyun oynarken normalde sicaklik artar ama bende sicaklik düşüyor ekran Kartı sicakliği 45-50 derecelerde çalışıyor işlemci 60 dereceyi geçmiyor. Bu sorunu bir tek bu oyunda yaşıyorum biraz TLOU oynadım hiçbir sorun yok. Birkaç gün önce böyle değildi naptılar bu oyuna ya…

Hemen çözümü söyleyeyim. Efekt çözünürlüğünü en düşüğe al, yer değiştirme ve zemin kalitesini en düşüğe al. Dürbün vs. kullandıkça artık kare değerleri etkilenmeyecektir. Mümkünse DLSS - native olarak kullan şu an MSAA'dan daha iyi iş yapıyor bende. i9-12900K ve 3070'le sabit 165 alıyorum.

DX12 güncellemesi sonrası DX11'de böyle bir problem yaşanmaya başladı, arkadaşlarımda da aynı sorun vardı. Yer değiştirme ve zemin kalitesini mümkün olan en düşük kısma çekince her şey düzeldi. Ayrıca görüntüye hiçbir etkisi de yok bunların, bununla birlikte efekt çözünürlüğü de etkilemiyor. Her şeyi Ultra tutup bu 3 ayarı kıs. MSAA sakın kullanma, 4X'li bir şey varsa direkt kapalı yap. TAA kötü görünüyorsa DLSS native, o da bozuyorsa en kötü TAA'yla idare et. Çökmeler düzeldiyse de DX12'de FSR native deneyebilirsin en son.

Birkaç ay önceki DX12 güncellemesi sonrası native modu gelince bende de görüntü epey düzeldi. Şu an FPS sabitledim karada 165 sabit alıyorum, eskiden görüntü için MSAA kullanıyordum ama çok kaybı oluyordu. Demek ki her sistemde stabil değil zira War Thunder o bozulmaları da yeni düzeltti.

DLSS native ile ssaa 4X grafik ayarı arasında dağlar kadar fark var hocam oyun zaten 1080p çözünürlükte bile 720p görüntü veriyormuş gibi gösteriyor her türlü ssaa kullanması çok mantıklı.

DLSS native ile ssaa 4X grafik ayarı arasında dağlar kadar fark var hocam oyun zaten 1080p çözünürlükte bile 720p görüntü veriyormuş gibi gösteriyor her türlü ssaa kullanması çok mantıklı.

SSAA elbette cok keskin ama götürüsü de bir o kadar cok. 360Hz monitor kullandığım için ve ayrıca görüntü kalitesinin yuksek olmasına da önem verdiğim için ortalama 280-300 FPS alabilmek adına DLSS dengeli, her sey full fakat birkaç ayar düşükte (uzak detayları, zemin vb.) kullanıyorum. Şu an dışarıdan 250+, dürbünle 350 civari alıyorum.