Makaleler
50
Yer
TR
Birkaç gün önce oyun büyük bir güncelleme aldı. DX12 (beta şeklinde) ve FSR geldi. DLSS ve XeSS'e de "native" ayarı geldi. Tabii bunula birlikte Ray Tracing de getirmişler ama RTX 4080 Super RT Ultra ayarlarda 45 FPS alıyor. 300'den 45'e :D

Tabii oyun sürekli maç sonlarında da çöküyor. Ben 3070'le test sürüşünde Custom RT ayarlarında 80-90-100 aralığında oynuyorum (Native FSR) ama maça girince kareler kafayı yiyor. 90'dan 50'ye, 50'den 80'e falan. Yani hadi bu neyse de, oyun sürekli çöküyor. Güncellemenin tek iyi yanı FSR oldu, DLSS'den çok daha keskin fakat o da DX12 istiyor. Bu kadar geniş çaplı bir savaş oyununda RT'yi nasıl optimize ederler bilmiyorum zira dürbün açınca FPS çakılıyor ki sürekli çatışma ve patlamalar oluyor oyun gereği.

Bakalım, ilerleyen zamanlarda ne kadar toplayabilecekler. Ben yansımalar falan değil de, ortam aydınlatmasını çok sevdim. Onun dışında değmez gibi.

RT'nin bu tarz oyunlar için gereksizliğinin bir kanıtı oldu bence WT RT'si. Düzenli aksiyon olan online bazlı oyunlarda ne RT ne de FG'nin hiçbir anlamı yok. Üzücü kısım da bunu oynayan insanlara RT ve FG diye diye kas gücü daha düşük kartların önerilmesi.

RT'nin bu tarz oyunlar için gereksizliğinin bir kanıtı oldu bence WT RT'si. Düzenli aksiyon olan online bazlı oyunlarda ne RT ne de FG'nin hiçbir anlamı yok. Üzücü kısım da bunu oynayan insanlara RT ve FG diye diye kas gücü daha düşük kartların önerilmesi.
Katılıyorum hocam. Sürekli çatışma dönüyor, duman atılıyor, füzeler ateşleniyor bir ton mermi ateşleniyor, helikopter ve uçaklar uçuyor sonra tonla efekt o bu yani bu oyunda RT çalıştırmak mantıklı değil. Hataları düzeltseler bile kartların canını okuyor. Ultra + TAA şeklinde 165Hz monitörde sabit 165, sınır yokken de DLSS'le birlikte 200'lerde oynuyorum. Kareden feragat edip SMAA 4X açınca da 100'lerde takılıyor ama ne bir çökme, ne bir grafik hatası ne de oynanışı mahveden bir durum oluyor.

Oyun motoruna kapsamlı bir güncelleme getirip ardından dokuları da yenilemeleri gerekirdi, RT'ye kimin ihtiyacı var yahu.