PCRaptor

Yetkin
Yer
Istanbul
Hocalarim hepinize merhaba. Sadece kasaya 33 bin TL bütçem var ve parçalari ikinci el seciyorum ama pek fiyat avantaji olmadigi icin SSD'yi sifir almaya karar verdim. Baslikta gordugunuz 1 TB WD blue SN5000 2200 TL karsilginda alınır mı?
@Caner Uncu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlarca G2 ve WD kullandım. Kaç sistem yaptım hatırlamıyorum bile. WD'nin en zayıf ürünleri bile 3 ay sonra G2'lerin önüne geçer. WD alın. Uzun vadede memnun kalacaksınız emin olun. Teorik değerlere takılmayın. Önemli olan sağlık ve WD'de sağlık her daim bir adım önde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer laptop kullanıyorsanız Exceria G2 almanızı kesinlikle önermiyorum. Soğutucu ile kullanmama rağmen sadece oyun oynarken 75 dereceleri görüyor. Soğutucusuz kullanan birisi 90 derece gördüğünü söylemişti.

@efebatiin, dosya aktarımı konusunda WD çok daha kısa sürede işlemi tamamlar. Her DRAM'i olan SSD, DRAM'siz SSD'den iyi değildir. Exceria'nın SLC önbelleği çok küçük. WD'de kat kat daha yüksek.

@PCRaptor, alınır. Fiyatına göre gayet iyi disk. İster Windows kur ister oyun oyna fazlasıyla işini görür. DRAM'siz diske Windows kurulmaz işi boş abartı. Elbette DRAM'li olması gayet iyi olur ancak DRAM'siz disklerin amacı sadece depolama falan değil. Elimdeki disk donanımsal açıdan kötü ve Exceria G2 de kullandım, gündelik kullanımda bir fark yok.