Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Bazı bulduğum yapay zeka yazılımları var. Bunlar elbette ki benim sahip olduğum veya izin alabileceğim yazılımlar değiller. Onları siteme yüklesem nasıl olur? İzin vs telif gibi sorunlar yaşar mıyım?

İnsanların indirebilmesi için bu arada.

Çözüm
Tamamen lisansa bağlı bir durum. Yazılımın lisansını bulup kontrol etmeniz lazım.

Dağıtım konularında en önemli etken bu.

Eğer lisanslarla aranız yoksa, lisans metnini herhangi bir yapay zekaya atarak ne amaçla kullanacağınızı betimleyin ve amacınızla çakışıp çakışmadığını sorun. Ortalıkta çok fazla custom lisans olduğu için bu yöntem zaman kazandıracaktır.

Dikkat et lisans belirtilmemişse bile bir hak talebi mevcut :)
Tamamen lisansa bağlı bir durum. Yazılımın lisansını bulup kontrol etmeniz lazım.

Dağıtım konularında en önemli etken bu.

Eğer lisanslarla aranız yoksa, lisans metnini herhangi bir yapay zekaya atarak ne amaçla kullanacağınızı betimleyin ve amacınızla çakışıp çakışmadığını sorun. Ortalıkta çok fazla custom lisans olduğu için bu yöntem zaman kazandıracaktır.

Dikkat et lisans belirtilmemişse bile bir hak talebi mevcut :)

Son düzenleme:
Çözüm
Bazı bulduğum yapay zeka yazılımları var. Bunlar elbette ki benim sahip olduğum veya izin alabileceğim yazılımlar değiller. Onları siteme yüklesem nasıl olur? İzin vs telif gibi sorunlar yaşar mıyım?

İnsanların indirebilmesi için bu arada.
Yasayabilirsin. "redistributing" cogu kapali lisansta yasaklidir.

Paylasacaginiz yazilimin indirme linkini paylasasbilir ya da lisansini okuyabilirsiniz.