mburakkarakas

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Son zamanlarda kendi portfolyo websitemi hazırladım ve YouTube üzerinde de kısa bir tanıtım videosu paylaştım. Tüm tasarımı ve içerikleri kendim yaptım, hem websitesi hem de video tamamen kişisel çalışmalarımı yansıtıyor.

Sizden ricam, videonun akışı, web sayfasının tasarımı ve genel izlenim hakkında dürüst yorumlarınızı paylaşmanız. Ne gibi iyileştirmeler yapabilirim veya hangi yönleri başarılı sizce?

Web sitesi: https://mburakkarakas.art

2015'te okul içinde çizgi roman yapar satardık. O zamandan beri kullandığım marka ismidir Atomtan bu arada. Logo, banner ve wallpaper görsellerini de ekledim.

Logo:
Atomtan Arts Banner.webp Atomtan Arts Logo 1200x1200.webp Atomtan Arts Yatay Logo 1920x1080.webp

Sade ve güzel duruyor hocam. Ama yazı tipi kötü durmuş. Daha yumuşak bir font kullanılabilir. Kişisel fikir tabii.

Teşekkürler yorumunuz için. Aslında sade bir yazı tipi kullanmıştım ama isme yakışır biraz daha vurgulu bir yazı tipi seçmek istedim sonradan. Myriad Pro Italic Bold kullandım.

Eğer hobi olarak yapıyorsanız güzel fakat iş için portfolyo oluşturacaksanız muhtemelen bakan kişi 2. saniyesinde siteden çıkacaktır. Dediklerimi kötü algılamayın onun yerine geliştirin. Kapak fotoğraflarınızın bazılarında AI kullanmışsınız gibi görünüyor fakat emin olamadım, renk tonları AI'a çok benziyor.

Birde fazla program deneyip yarıda bırakmışsınız gibi görünüyor. Başlangıçta tek bir şeye odaklanıp profesyonel olduktan sonra diğer programları öğrenmeye başlamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Logonuzu da değiştirmeniz gerekiyor hiç bir anlam ifade etmiyor ve png değil.

Sitedeki Font'ları değiştirin daha minimalist fontlar kullanın. Sitenin arkaplan rengini siyah renge boyayın.

Daha çok var fakat başlangıçta bunları düzeltmeniz daha iyi olacaktır.
1759182289230.webp

Eğer hobi olarak yapıyorsanız güzel fakat iş için portfolyo oluşturacaksanız muhtemelen bakan kişi 2. saniyesinde siteden çıkacaktır. Dediklerimi kötü algılamayın onun yerine geliştirin. Kapak fotoğraflarınızın bazılarında AI kullanmışsınız gibi görünüyor fakat emin olamadım, renk tonları AI'a çok benziyor.

Bir de fazla program deneyip yarıda bırakmışsınız gibi görünüyor. Başlangıçta tek bir şeye odaklanıp profesyonel olduktan sonra diğer programları öğrenmeye başlamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Logonuzu da değiştirmeniz gerekiyor hiçbir anlam ifade etmiyor ve PNG değil.

Sitedeki Font'ları değiştirin daha minimalist fontlar kullanın. Sitenin arka plan rengini siyah renge boyayın.

Daha çok var fakat başlangıçta bunları düzeltmeniz daha iyi olacaktır.
Eki Görüntüle 189052

Evet, sadece 2 tanesi AI. Ki zaten behance üzerinde yazıyor hangisinde hangi program kullandığım. Animasyon mezunu olduğum için çeşitli işleri koymak daha doğru olur diye düşündüm. Ki çoğuna genel olarak hakimim diyebilirim. Çok farklı türde işler yaptım çünkü. Logo PNG değil derken orayı anlamadım. Ve ayrıyeten siteyi yapmamın üzerinden 2 gün geçti bugün öğlen saatlerinde oyun geliştirme konusunda iş teklifi aldım :D.

Evet, sadece 2 tanesi AI. Ki zaten behance üzerinde yazıyor hangisinde hangi program kullandığım. Animasyon mezunu olduğum için çeşitli işleri koymak daha doğru olur diye düşündüm. Ki çoğuna genel olarak hakimim diyebilirim. Çok farklı türde işler yaptım çünkü. Logo PNG değil derken orayı anlamadım. Ve ayrıyeten siteyi yapmamın üzerinden 2 gün geçti bugün öğlen saatlerinde oyun geliştirme konusunda iş teklifi aldım :D.
Hayırlı olsun hocam, hangi firma?

1759187457053.webp

PNG'den kastım buydu.

Hayırlı olsun hocam, hangi firma?

Eki Görüntüle 189060
PNG'den kastım buydu.

Eğer olursa yeni bir oluşum olacak İTÜ'den biriyle. Ekip topluyor anladığım kadarıyla.

Bende takıldım buna bayağı beni de rahatsız ediyor. Geçen bilerek ellemedim ama galiba düzelteceğim.
Ayrıyeten bir firma daha bakmış benim siteye şimdi ismini vermeyeyim nazar değmesin. Aslında site filan çok önemli olmuyor anladığım kadarıyla. Genel olarak yaptığın işlerin görüldüğü bir şey olması daha önemli. İnsanlar dijital site tarzı değil de PDF halinde yapıyorlar genelde. Benim pek alanım değil zaten web tasarımı. Kendimce bir şey yapmaya çalıştım beğenen var beğenmeyen var. Yapacak bir şey yok. Ama dediklerinize biraz daha dikkat ederim.

Son düzenleme: