Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
10 Kasım akşamı herhangi bir neden olmadan spam gerekçesiyle banlandım. 11 Kasım sabahı hesabım açıldı ancak giriş yapmaya çalıştığımda “uygulama resmi değil” hatası alıyorum. Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış. Beş gündür CİMER, Şikayetvar ve e-posta üzerinden WhatsApp’a yazmama rağmen dönüş alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite için WhatsApp önemli olduğu için yeni hat alıp eski numarayı kapatmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Çözüm
Bootloader kilidi açık cihaz ise WhatsApp bu uyarıyı verip çalışmaz. Bootloader kilidinin kapalı olması gerekiyor.

Aynı cihazda başka bir numarayla giriş yaptığımda hiçbir sorun olmuyor. Görünen o ki numaram kara listeye alınmış.
Numara ile cihaz ikilisi bir araya gelirse öyle oluyor. Aynı numara farklı telefonlarda onaylanabilir.

X numarası ile Y telefonu birbirine uymazsa;
  • Y telefonunda başka numaralı WhatsApp hesapları kullanılabilir.
  • X numarası farklı cihazlarda çalışabilir.
  • Ama X numarasıyla Y cihazı bir araya gelirse çalışmaz.

Y telefonunun bootloader kilidi kapanırsa veya uyumsuzluk sorunu düzelirse X numarası o cihazda kullanılabilir.
Denemek lazım, ancak yeni hesap açmak garanti yöntem olur.

Eğer X ve Y kombinasyonundan dolayı uyuşmazlık yaşıyorsam tabletten eski numaramla girebiliyorum oradan yeni numaramı girince y olan numaram Z olup X ve Z kombinasyonu oluşmaz mı? Dediğiniz kombinasyonu Gemini'ye sorduğumda yüksek ihtimalle sorun olmayacağını söylüyor. Eğer aynı hatayı alırsam Bl kilidi kapatmadan Magisk yöntemi ile çözebilir miyim?

@THE KEROXEA

Son düzenleme:
Magisk ile çözseniz bile cihaz kara listeye alındı, o cihaz için daha derin kontroller şartlandığı için magisk yapsanız da belki kilitlenebilir ama denemek lazım.
Numara değiştim sonra telden denedim oldu ama yedekleme yaparken bu seferde eski numaradan yedekleme var onla giriş yap diyor nasıl iş anlamadım 😩

Böyle seçenek çıkıyor
IMG_20260611_205030.webp

@THE KEROXEA,

Burada anlamadığım bir kelime oyunu var. Eskiden yükle dersem ne olacak tekrar kaydol dersem ne olacak? Ben eski yedek yüklensin istiyorum. Bu adımı atlarsanız diyor atlama seçeneği yok eskiden geri yükle ve tekrar kaydol var.
Eski yedeği yükle derseniz önceki numara ile devam edersiniz. Tekrar kaydol ise yeni numara ile sıfırdan hesap açar.

Bir de başka cihazda hesabın telefon numarasını değiştirin o şekilde telefona giriş yapın.