Az önce 180 TL ödedim buna. 1 tane burger 1 tane orta boy patates. Tam tamına 180 TL. 2 yıl önce bunun fiyatı 52 TL idi.

Her neyse bununla doyabilen var mı? Genel olarak içinde bir tane burger olan bir menü ile doyabiliyor musunuz? Ben şahsen doymadım. Kolasının yarısı da su. Kola tadı alamıyorum resmen. 180 TL boşa gitti.

Ben hiçbir hamburger ile doymuyorum. Bu yüzden de çok uzun süredir yemedim. Fiyatları da tadına göre acayip pahalı geliyor.
Şahsen 2 adet 3 parça + 1 çeyrek ile doyan birisi olduğum için hiçbir hamburgercinin menüsünün beni doyurabileceğini düşünmüyorum.
bir somun ekmeğin sadece başından bir kısmı kesiliyor. Ekmeği 3/4'ü kalıyor. Buna 3 parça deniyor.

Ben hiçbir hamburger ile doymuyorum. Bu yüzden de çok uzun süredir yemedim. Fiyatları da tadına göre acayip pahalı geliyor.
Şahsen 2 adet 3 parça + 1 çeyrek ile doyan birisi olduğum için hiçbir hamburgercinin menüsünün beni doyurabileceğini düşünmüyorum.
bir somun ekmeğin sadece başından bir kısmı kesiliyor. Ekmeği 3/4'ü kalıyor. Buna 3 parça deniyor.
Sadece ekmek ve karbonhidrat ile besleniyorsunuz galiba hocam.

En son Burger King yiyeli birkaç ay oluyor benim. Asla doyurmuyor, çok canı çeken olursa 100 TL'lik indirimlerden kullanıp öyle yesin. Normal fiyatları boş ve şişirme. Üstelik eskiden bir kalitesi vardı ama şu an o kalite de yavaş yavaş baltalanıyor. Son gelen burgerden hiç hazzetmedim mesela.
Kesinlikle. Eski bir KFC çalışanı olarak kalitenin çok düştüğünü söyleyebilirim.

Her neyse, bununla doyabilen var mı?

Doymayı bir kenara bırakayım. Bir noktada -ekonomimizin şahlanışının hızlanmaya başladığı sıralarda- Burger King veya McDonald's'tan sipariş vermek gözümde acayip mantıksızlaşmaya başladı çünkü bakış açıma göre tarzları gereği ucuz yemek sunmaları gerekirken raydan çıktılar. "Neden eli yüzü düzgün bir yer yerine bunları tercih edeyim?" moduna girdim çünkü nereden baksam mantıksız, bunları tercih etmek. Hâlâ tercih edilebilmelerine şaşırıyorum. Eskiden fiyatları iyiydi hatırladığım kadarıyla ama artık değil. Bu dediklerim bazı diğer zincir fast food restoranları için de geçerli.

Ne var ki hâlâ ara sıra "Burger King/McDonald's acıkması" yaşıyorum, yapacak bir şey yok. : ) Yılda birkaç kereden fazla yemiyorum.

Kenara bıraktığım doymaya geleyim: Doymak için yenecek türden değil. Beni de doyurmaz.

Doymayı bir kenara bırakayım. Bir noktada -ekonomimizin şahlanışının hızlanmaya başladığı sıralarda- Burger King veya McDonald's'tan sipariş vermek gözümde acayip mantıksızlaşmaya başladı çünkü bakış açıma göre tarzları gereği ucuz yemek sunmaları gerekirken raydan çıktılar. "Neden eli yüzü düzgün bir yer yerine bunları tercih edeyim?" moduna girdim çünkü nereden baksam mantıksız, bunları tercih etmek. Hâlâ tercih edilebilmelerine şaşırıyorum. Eskiden fiyatları iyiydi hatırladığım kadarıyla ama artık değil. Bu dediklerim bazı diğer zincir Fast food restoranları için de geçerli.

Ne var ki hâlâ ara sıra "Burger King/McDonald's acıkması" yaşıyorum, yapacak bir şey yok: ) Yılda birkaç kereden fazla yemiyorum.

Kenara bıraktığım doymaya geleyim: Doymak için yenecek türden değil. Beni de doyurmaz.

Burger yapan bağımsız restoranlar da çok fahiş fiyata satıyor. Yani zincir marketlerden daha pahalı. En mantıklısı malzemeyi alıp evde kendin yapmak fakat illa üşeniyorsun. Restoranlardaki burgerler daha doyurucu oluyor ama nereden baksan 250 TL civarı. Tam bilmiyorum son zamanlarda hiç yemedim.

Burger yapan bağımsız restoranlar da çok fahiş fiyata satıyor. Yani zincir marketlerden daha pahalı. En mantıklısı malzemeyi alıp evde kendin yapmak fakat illa üşeniyorsun. Restoranlardaki burgerler daha doyurucu oluyor ama nereden baksan 250 TL civarı. Tam bilmiyorum, son zamanlarda hiç yemedim.

Değinmek istediğim nokta, aralarındaki farkın oldukça kapandığı. Yanılıyor muyum? Durum böyle olunca daha kaliteli hizmet veren diğer restoranları tercih etmek çok daha mantıklı geliyor.