Makaleler
12
Yer
Antalya
Uzun zamandır bilgisayarıma güncelleme gelmediği için merak edip Windows Update ayarına girip bakınca bu uyarı ile karşılaştım ve oradaki güncellemeyi yüklemeye çalışınca da hata veriyordu:

1714409317775.webp

Windows'u 2021'in sonlarında, Recep Baltaş'ın Technopat'ta paylaştığı linkten kurmuştum.
Windows'u etkinleştirmeden kullanıyordum, -zaten bir key alacaktım- acaba onunla ilgili bir sorun mu diye bir key alıp etkinleştirdim. Bir değişiklik olmadı.
Bu hata ile ilgili birkaç çözüm yolu denedim ancak işe yaramadı.
Denediğim çözüm yolları bunlar:

Varsa başka çözüm olacağını düşündüğünüz yöntem, yardımlarınızı bekliyorum.

Windows 11 yükseltmesi yapsam dosyalar falan da değişeceği için sorun düzelir mi acaba? Yükseltme derken sıfırdan kurulumdan bahsetmiyorum, yükseltme işte.

Otomatik guncellemeleri kapatan veya Windows Update'i devre disi birakmaya calisan bir script kullandiysaniz vaktinde, normal gibi. Programla yaptiysaniz, geri alabiliyorsaniz alin.
Hayır, hiçbir şey kullanmadım. Ne zaman, ne yaptıktan sonra böyle olduğu hakkında bir fikrim yok. Windows ayarlarını çok kurcalayan biri değilim. Tek yaptığım, Windows'um etkin olmadığı için görev çubuğunu saydam yapma amacıyla regedit'te bazı ayarların değerlerini değiştirdim, olmayan ayarları ekledim. Bunun böyle sonuçları olacağını da düşünmüyorum ama bilemedim. Windows 11 yükseltmesi sonrasında düzelebilir mi peki?

Tek yaptığım, Windows'um etkin olmadığı için görev çubuğunu saydam yapma amacıyla regedit'te bazı ayarların değerlerini değiştirdim, olmayan ayarları ekledim.
Pek sanmiyorum, bahsini gectigimiz ozelliklerin registry anahtarlari ile pek alakasi yok.
Windows 11 yükseltmesi sonrasında düzelebilir mi peki?
Yani, ihtimali var ancak nasil yukselttiginize de bagli. ISO ile yukseltirseniz duzelmeme ihtimali daha yuksek olacaktir yuksek ihtimal ornegin.

Yani, ihtimali var ancak nasil yukselttiginize de bagli. ISO ile yukseltirseniz duzelmeme ihtimali daha yuksek olacaktir yuksek ihtimal ornegin.
Windows Update kısmında gözükmüyor. Windows'un kendi aracını kullanarak indirsem Pro olduğu için yine Windows 11 Pro sürümüne yükseltecek. ISO olarak denesem Enterprise var, sürümü değişir mi?

CMD'yi yönetici olarak açın ve şunları yazıp yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.

Reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
Reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
Reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f
Reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
Reg delete "HKLM\Software\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
Reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

Windows Update kısmında gözükmüyor.
Bence once Update'i duzeltmeye odaklanin zira guncel bir Windows kurulumu ile yukseltmeyi yapmaniz daha saglikli olacaktir ve yukseltme sureci de hem daha kisa surmus olur.
ISO olarak denesem Enterprise var, sürümü değişir mi?
Kullandiginiz kurulu Windows dilinden ve edisyonundan farkli bir edisyon ve dilde ISO ile yukseltme yapmaya calistiginizda izin vermiyor olmasi gerek. Gecenlerde de denedim, dogrulayabilirim bunu.