Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Konunun hangi kategoride olduğunu bulamadığım için buraya yazıyorum.
Sanırım bazı RDP yazılımları ile bu oluyormuş. Nasıl yapıldığı bu sitede yazıyor ama ben başaramadım. Windows sürümü ile mi alakalı yoksa, benim makinemdemi sorun var?
Amacım 2. kullanıcıyı aynı anda kullanarak 2 kullanıcıda oturum açıp birini laptopumdan uzak bağlantı ile kontrol etmek, bir nevi masaüstü bilgisayarımı sunucu laptopumu da istemci yapmak istiyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?

Özellikleri:
  • İşletim sistemi Windows 10 Home Single Language X64.
  • İşlemci: i7 2600 3.40GHz
  • RAM: 8 GB.
  • Ekran kartı: AMD HD 6570.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 bilgisayara kadar uzak masaüstü bağlantısı sağlayabilirsiniz, 2 bilgisayardan fazlasını kullanmak isterseniz CAL lisansına ihtiyacınız var.
Bahsettiğiniz şey Windows 10'un 2018 veya 2019 da çıkan sürümlerinde oluyordu ama Microsoft bunu yamaladı, yeni sürümlerde bu artık mümkün değil server 2012 veya daha üstü sürümlerine ihtiyaınız var.

Bahsettiğiniz şey Windows 10'un 2018 veya 2019 da çıkan sürümlerinde oluyordu ama Microsoft bunu yamaladı, yeni sürümlerde bu artık mümkün değil server 2012 veya daha üstü sürümlerine ihtiyaınız var.

Hocam mesela Windows server 2016 kullansam bunu yapabilir miyim?

Normal şartlarda evet ama çok uzun zamandır sektörden uzağım, Windows onun için bir güncelleme yaptımı Windows server istemci erişim lisansı (CAL ) lisansına bağladımı çok emin değilim, sanki bir meslek taşımla bu konu hakkında konuşmuştuk. Arvişlerime bakacağım sanırım server 2016 ISO dosyam vardı yoksa da indiririz, test edip size sonuçlarını bildiririm.

Normal şartlarda evet ama çok uzun zamandır sektörden uzağım, Windows onun için bir güncelleme yaptımı Windows server istemci erişim lisansı (cal ) lisansına bağladımı çok emin değilim, sanki bir meslek taşımla bu konu hakkında konuşmuştuk. Arvişlerime bakacağım sanırım server 2016 ISO dosyam vardı yoksa da indiririz, test edip size sonuçlarını bildiririm.

Çok teşekkür ederim sağ olun var olun.

2 bilgisayara kadar uzak masaüstü bağlantısı sağlayabilirsiniz, 2 bilgisayardan fazlasını kullanmak isterseniz CAL lisansına ihtiyacınız var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm