Detaylar
Kim cevapladı?WindowsDelisi1939
Uzman
Virüste gönülce sistemin içini deşer o zaman saygılar. Antivirüs'e güvenirim diyorsan Windows'Un kapattığı kendi açıklar olmadığından dolayı bir işe yaramayacak.Kanka bu ne kadar yanlış bir düşünce ya? Windows 7 kullanan büyüklerim var ve adam sevdiği için kullanıyor. Bilgisayarı da performans bilgisayarı. Mevzu kötü bilgisayar değil. Windows 11 kullanmak isteyen birisi NLite sürümlerde yine kullanır. Düşük RAM kullanımı sayesinde yine işine yarar. Bizimki zorunluluk değil, gönül meselesi.![]()
Haklısın, nostalji iyi gelir ama gidip te Windows 7'ye geçilmemelidir.Windows'un böyle modern görünümlü işletim sistemleri yerine xp tarzi veya 7 tarzi sade bir isletim sistemi yapması gerekiyor. Boşu boşuna bilgisayarda yer kaplayan işletim sistemlerinden sıkıldık.
Windows 8 de gelen metro tasarımı bazı insanlara göre iyi bazılarına göre kötü olabilir. Wİndows 10 bunu ikisiyle karıştırarak müthiş bir yola götürmüştü lakin Windows 11 de başlat menüsü tamamen değiştirildi. Windows 8'in metro görünümü insanı boğsa da Windows 10'daki daha sakindi. O yüzden bu yorumunu pek haklı bulmuyorum.
Windows'un böyle modern görünümlü işletim sistemleri yerine XP tarzi veya 7 tarzi sade bir isletim sistemi yapması gerekiyor. Boşu boşuna bilgisayarda yer kaplayan işletim sistemlerinden sıkıldık.
Seni Linux'a davet ediyorum
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Bilgisayarını koruyamayan amatörler için evet bir noktada haklısın. Ücretini ödediğim AV beni korumuyorsa da güzel bir davayı hak eder. Şu zamana kadar temiz bilgisayar kullandım. Çok büyütüyorsunuz mevzuyu.Virüste gönülce sistemin içini deşer o zaman saygılar. Antivirüs'e güvenirim diyorsan Windows'Un kapattığı kendi açıklar olmadığından dolayı bir işe yaramayacak.
Hocam bunu Windows 11 için yapsam mı diye düşünüyorum, hangi programdı unuttum ama iyi bilgisayarlar için gerek var mı peki?Çok takıyorsunuz bu destek muhabbetini. 22H2 kullanan biriyim ve ISO dosyasını kendim düzenledim.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Hocam bunu Windows 11 için yapsam mı diye düşünüyorum, hangi programdı unuttum ama iyi bilgisayarlar için gerek var mı peki?
Hocam mevzu bilgisayarın iyiliğinden daha çok standart programları ne kadar aktif kullandığınız. Mesela Cortana kullanmıyorum ve kaldırıyorum. Ya da diğer özellikleri kullanmıyorum kaldırıyorum. Performans için değil de kullanmadığınız programlardan sadelik için güzel oluyor. Ama işin performans kısmında da boşta RAM kullanımında etkisi çok büyük.
Bende Cortana, Onedrive falan kullanmıyorum hocam hangi programla düzenliyorduk ISO'yu?Hocam mevzu bilgisayarın iyiliğinden daha çok standart programları ne kadar aktif kullandığınız. Mesela Cortana kullanmıyorum ve kaldırıyorum. Ya da diğer özellikleri kullanmıyorum kaldırıyorum. Performans için değil de kullanmadığınız programlardan sadelik için güzel oluyor. Ama işin performans kısmında da boşta RAM kullanımında etkisi çok büyük.
WindowsDelisi1939
Uzman
Bilgisayarını koruyamayan amatörler için evet bir noktada haklısın. Ücretini ödediğim av beni korumuyorsa da güzel bir davayı hak eder. Şu zamana kadar temiz bilgisayar kullandım. Çok büyütüyorsunuz mevzuyu.
Eğer ücretle aldığın antivirüs, desteği kesilmiş ve Windows açıkları bulunan bir işletim sistemi için yapabileceği bir şey kalmaz. Yani sen gidip de Windows 7/10 kullanırsın ama güvenlik güncellemesi almadığından antivirüs sadece zamanında kapatılmış açıkları korur. Yeni açıklar için destek alamaz. Benim önerim bypass gibi durumlarla temiz bir Windows 11 kurulumu yapmanız olacaktır. İyi sosyaller dilerim.
Max Caulfield
Üstün
Windows destek sonları hiçbir zaman sabah gerçekleşmez. Destek sonu günleri her zaman Patch Tuesday gününe denk getirilir ve destek sonu günü saat akşam 8 veya 9 gibi (10:00 AM PST/PDT) son güvenlik güncellemesi yayınlanır ve o sürümün desteği kesilir.
Aynı durum Windows 7'de de oldu, 8.1'de de. Windows 7 için son (ESU olmayan) Patch Tuesday güncellemesi 14 Ocak 2020 saat akşam 9'da yayınlandı.
Yani Windows 10 desteği yaklaşık 4 saat sonra sona erecek. 4 saat sonra Windows 10, son Patch Tuesday güncellemesini alacak ve desteği kesilecek.
WindowsDelisi1939
Uzman
Cidden gözüne çarpa çarpa burayı mı taktın kafana? sonuç olarak aynı gün içerisinde Windows 10 desteği kesilecek.Windows destek sonları hiçbir zaman sabah gerçekleşmez. Destek sonu günleri her zaman Patch Tuesday gününe denk getirilir ve destek sonu günü saat akşam 8 veya 9 gibi (10:00 AM PST/PDT) son güvenlik güncellemesi yayınlanır ve o sürümün desteği kesilir.
Aynı durum Windows 7'de de oldu, 8.1'de de. Windows 7 için son (ESU olmayan) Patch Tuesday güncellemesi 14 Ocak 2020 saat akşam 9'da yayınlandı.
Yani Windows 10 desteği yaklaşık 4 saat sonra sona erecek. 4 saat sonra Windows 10, son Patch Tuesday güncellemesini alacak ve desteği kesilecek.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet