Hissiyat olarak daha seri gelebilir ama oyunlarda katkısı olacağını sanmam.
Yapmaya değer mi peki siz olsanız yapar mıydınız.
Hissiyat olarak daha seri gelebilir ama oyunlarda katkısı olacağını sanmam.
Şöyle ki, HPET'i kapatmanı en azından öneririm. Onun dışında, RAM yüksekse buradaki adımların çoğu ek bir şey katmaz. Ama yine de, Windows uygulamaları yerine daha iyi alternatifleri yükle (Edge > Chrome, video oynatıcı > VLC...).
Buradaki amaç aslında az RAM'li bilgisayara sahip olanlara güncel OS yükleyip performanslı kullandırtmak.Hissiyat olarak daha seri gelebilir ama oyunlarda katkısı olacağını sanmam.
Kayıt defterinden evet, bazı hizmetler hata veriyor. Çözüm olarak tavsiyem, Easy Service Optimizer ile regedit oluşturup bunu kurtarma modunda regedit açıp yazdırmak. Aksi takdirde, onda da hata alınıyor. Bence yetersiz değil. Bunun dışında yapılabilir fazla bir işlem bilemiyorum. Belki Defender'ı silebilirsin ama internette tarayıcıda gezinirken bile virüs bulaşma ihtimaline kapıyı açmış oluyorsun. Bunun için de ben Defender alternatifi, hem daha az RAM kullanan hem de daha iyi bir virüs koruma programı kullanmalarını öneririm.StartIsBack ve StartAllBack ücretli ama ücretsiz olarak da kullanmaya olanak tanıyor. Fakat her açılışta deneme süresi bitti diyor. Birçok program var bunları yapmak için ama sanırım benim fark ettiğim tek, hizmetler kısmında zorluk çekilir. Onun için de Easy Services Optimizer var. Uygulamalar içinde Revo Uninstaller ile kaldırmak mümkün. Çok da yavaş değil bence.Uzgunum ama yetersiz bir rehber.
Bazi hizmetleri kayit defteri uzerinden kapatmaya calisirsaniz hata alacaksiniz cunku erisim izniniz yok.
StartAllBack veya StartIsBack ucretli yazilimlar, deneme suresi elbet bitecek.
Ek olarak bir cok seyi hâlâ manuel olarak yapmamizi istiyorsunuz..![]()
Windows güncellemelerini fazla umursamıyorsan yapılabilir. telemetriyi kapatıyoruz. Bunu yapınca sürekli bloatware yüklenmesini ve arkada telemetrilerin çalışıp sistemi yavaşlatmasını engellersin. Ancak, bu sefer de güncelleme çalışmaz. Eğer Defender kullanacaksan, bu kötü bir şeydir çünkü güncelleme gelmez ve sistem virüslere açık olur. Bu yüzden, Defender harici bir antivirüs önerdim.