Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canatassm

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba. Windows 11 23H2 kullanıyorum ve iki tane Laptop bilgisayarım var. Wi-Fi ağı üzerinden yerel dosya paylaşımı yapmak istiyorum ama hata veriyor. "//. Cihaza erişilemiyor. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir... Başvuru hesabı şu anda kilitlenmiş ve buna oturum açılamayabilir." hatası veriyor. Ekte ekran görüntülerini yolladım.

Ekran görüntüsü 2024-11-27 215926.webp

Detay olarak iki bilgisayarı yeni format atarak kurdum ve tüm ayarları aynı. E2 isimli bilgisayardan E1 isimli bilgiyayarın dosyalarına erişebiliyorum ama E1 isimli bilgisayardan E2 iisimli bilgisayarın dosyalarına erişemiyorum. Windows Güvenlik duvarını tamamen kapatarak denedim, yine olmadı. Şifreyi kaldırdım yine olmadı. Ağ ayarlarını sıfırladım yine olmadı.

Ekran görüntüsü 2024-11-27 220641.webp

Ekran görüntüsü 2024-11-27 220630.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar. Reddit'te dolaşırken bu hatanın çözümünü buldum. Kendim denedim ve uyguladım. Çalıştı. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar varsa çözebilirler.

Reddit Windows 11 Ağ Hatası 1208

Selam, Windows 11'de, muhtemelen 26100.1742 sürümüne güncelledikten sonra, eski Zyxel NAS326'ma Windows Gezgini üzerinden erişim kesildi, 1208 hatası alıyordum. Çözüm aramakla çok zaman harcadım. Owlfiles uygulaması NAS'ıma erişim sağladı, ki bu Explorer üzerinden yapamadığım için garip geldi.

Sonunda Mikrotik forumunda (farklı marka bir router'ım olmasına rağmen) bir çözüm buldum. Yönetici olarak Powershell'i çalıştırıp, şu komutları tek tek girmeniz ve onaylamanız gerekiyor:

Kod:
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters" RequireSecureNegotiate -Value 0 -Force

Hemen NAS'ıma Explorer'da doğrudan erişimim çalışmaya başladı. Bu çözümün ideal olmadığını biliyorum, ama belki aynı sorunla karşılaşanlara yardımcı olur.
Merhabalar. Reddit'te dolaşırken bu hatanın çözümünü buldum. Kendim denedim ve uyguladım. Çalıştı. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar varsa çözebilirler.

Reddit Windows 11 Ağ Hatası 1208

Selam, Windows 11'de, muhtemelen 26100.1742 sürümüne güncelledikten sonra, eski Zyxel NAS326'ma Windows Gezgini üzerinden erişim kesildi, 1208 hatası alıyordum. Çözüm aramakla çok zaman harcadım. Owlfiles uygulaması NAS'ıma erişim sağladı, ki bu Explorer üzerinden yapamadığım için garip geldi.

Sonunda Mikrotik forumunda (farklı marka bir router'ım olmasına rağmen) bir çözüm buldum. Yönetici olarak Powershell'i çalıştırıp, şu komutları tek tek girmeniz ve onaylamanız gerekiyor:

Kod:
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters" RequireSecureNegotiate -Value 0 -Force

Hemen NAS'ıma Explorer'da doğrudan erişimim çalışmaya başladı. Bu çözümün ideal olmadığını biliyorum, ama belki aynı sorunla karşılaşanlara yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm