Windows 11'i ilk çıktığından beri kullanıyorum şu zamana kadar sorun yaşadığımı hatırlamıyorum her açıdan memnunum arayüzü grafikleri daha yumuşak ve hoş geliyor w10'a göre, ayrıca w10 da ilk çıktığında bug doluydu başlat menüsü çalışmazdı sistemim kıvranırdı zamanla olgunlaştı ve sistemler geliştikçe daha kullanılabilir oldu. W11 ara sürüm gibi geliyor direkt Windows 12 çıktığı zaman ona yoğunlaşılacak ve yeni popüler işletim sistemi olacak öngörüler bu şekilde :D

10 ciktiginda da magara adami kafasinda olan kisiler basta gecmemisti, sonra gordugumuz uzere herkes tipis tipis gecmis oldu. Su anda da aynisi yasaniyor, 10 kral isletim sistemi gibi gozuktugu icin magara adami kafasinda olanlar hala 10'da. LTSC veya modlu Windows kullanan, ideali farkli arkadaslara laf etmiyorum, yanlis anlasilmasin.

Tam bu surec tamamlanmisken temali 10 gibi bir isletim sistemini yepyeni bir isletim sistemi ile sozde yeni sistem gereksinimleri ile yayinlayinca tabii gecis sureci daha sancili ve yavas oluyor. Su anlik normal yani 11'e geciste olan hiz, zaten yuksek ihtimal su andaki market payinda kalacaktir zira Windows 12 kapida gibi. Vista ile kiyaslanamaz bile zira Vista'nin ciktigi devir ile 11'in ciktigi devir ve 11'in oldugu statu bambaska.

Sizce Windows 11 başarısız mı oldu?

Soruya cevap olarak da ne açıdan baktığınıza bağlı. Ortada bir tekellik var. Windows 11 ile beraber Microsoft'un tekelliğinde olan Desktop piyasasında tekelliğinin oranından kayıp yaşamış mı? Yaşadıysa başarısızlığa doğru gidiyordur, yaşamadıysa veya artış yaşadıysa da başarılı olmuştur. Ekonomik bakınca böyle.

Windows 10 da ilk çıktığı zaman çok sıkıntılı bir işletim sistemiydi ancak Windows 11'in hali ile karşılaştırma yapılmamalı bence. Her Windows 11'e geçmemde bir sorun yaşıyorum. Bir süre kullanmada sorun çıkmasa format sonrası illa bir sorun çıkıyor. Dümdüz internete girip çıkan kişiler için çok sorun oluşturmayabilir ama iki üç sistemi düzenleyeyim performans için bir iki ayar değiştireyim desem bir yerden patlak veriyor. Daha 2 gün önce Windows 10'a geri döndüm. Benim için tek eksikliği not defteri vb. uygulamalarda karanlık modun olmaması.

Kısaca: Bana göre şimdilik evet. İleride şaşırtır mı ?
Göreceğiz...

Populer olmamasının sebeplerinden biri en az 10.nesil işlemci istemesi ve herkesinde "güzel" bir bilgisayarı olmadığı için Windows 11 kullanımı düşük.