Bildiğiniz üzere Micro$oft çok yakında Windows 11 Başlat menüsünde reklam gösterecek. Öte yandan dilerseniz bu reklamları kapatabileceksiniz.

Başlat Menüsü Reklamları Nasıl Kapatılır?​

1. Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlat yolunu izleyin.
  2. Burada yer alan İpuçları, kısayollar, yeni uygulamalar, reklamlar ve daha fazlası için öneriler göster ayarını devre dışı bırakın.

1714034906848.webp

YouTube'da reklam, sosyal medyada reklam, mobil uygulamalarda reklam, işletim sisteminde reklam. Herhalde yakında oynadığımız bilgisayar oyunlarında da arada bir reklam çıkmaya başlar. Reklam, reklam, reklam...

İnsanın kendisini bir mağaraya kapatıp ateş yakıp sessizliğe bürünesi geliyor.

YouTube'da reklam, sosyal medyada reklam, mobil uygulamalarda reklam, işletim sisteminde reklam. Herhalde yakında oynadığımız bilgisayar oyunlarında da arada bir reklam çıkmaya başlar. Reklam, reklam, reklam...

İnsanın kendisini bir mağaraya kapatıp ateş yakıp sessizliğe bürünesi geliyor.
Ileride orada da reklam olacak gibi duruyor cunku drone'lar ile yeni nesil reklamciligin halihazirda denemeleri yapiliyor.

1714036215217.webp

Bu ayarı kapatmayı bilmeyenleri sömürecekler işte :D

Ben bu rehberi açacaktım Recep Hocam açmış :D

Reklam işi can sıkıcı bir hal almaya başladı. Microsoft bile kullanıcılarına Windows içerisinde reklam göstermeye başlıyorsa diğer büyük firmalar da geri kalmayacaktır. Karanlık günler yakın.

En azından kapatılabiliyor o da bir şey.

İşletim sistemine reklam eklemek nasıl bir saçmalıktır ya! parasını verdiğin aldığın bir sistemin içine eskiden virüs dediğimiz reklamlar bilinçli şekilde ekleniyor, kimse de itiraz edemiyor eklenmesin diye, sadece bilgisayardan anlayanlar için köşeye bir yere kapatma ayarı eklemişler, oda kurnazlık içeriyor "biz ekliyoruz ama sen kapatırsın, kapatmayı öğrenene kadar da reklamdan para kazanırız." diyorlar açıkça.

Ömür boyu AdGuard lisansım var. Ne olur ne olmaz diye almıştım 9 tane. İşletim sistemindekiler ileride artarsa belki program da ona göre güncelleme alır. Bu yüzden rahatım. Artık reklam konusunda işin ucu çok kaçtı. Gelecek hiç iyi değil.

İşletim sistemine reklam eklemek nasıl bir saçmalıktır ya! Parasını verdiğin aldığın bir sistemin içine eskiden virüs dediğimiz reklamlar bilinçli şekilde ekleniyor, kimse de itiraz edemiyor eklenmesin diye, sadece bilgisayardan anlayanlar için köşeye bir yere kapatma ayarı eklemişler, oda kurnazlık içeriyor "biz ekliyoruz ama sen kapatırsın, kapatmayı öğrenene kadar da reklamdan para kazanırız." diyorlar açıkça.

Microzort 100 liraya lisans aldığını görmüş.