İyiymiş.Evet, yok. Sadece virüs koruması var. Uygulaması yok.
Detaylar
Kim cevapladı?Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Unigine Superposition test sonuçları;
Vee günün yıldızı;
Sonuç: Windows 11 23H2 ile hemen hemen aynı, Windows 10 Home SL hâlâ zirvede.
Merhaba, bugün sizlere şu konuda belirttiğim Windows 11 Enterprise IoT LTSC 2024 (24h2) sürümü ile ilgili deneyimlerimi anlatacağım. Umarım faydalı olur. İyi okumalar.
İlgili konu: Windows 11 LTSC resmi olarak çıktı!
1 - kurulum
Kurulum aşamasında ben şahsi olarak bir problem yaşamadım ancak yaşayan birkaç arkadaşım oldu. @mercha, @683.
Bu kurulum sorunu, eski kurulum dosyasına dönünce düzeliyor ve eğer diskiniz IDE ise (Windows 10'dan geçiyorsanız ve bilgisayarınız eskiyse bu dediğim geçerlidir. Yeni cihazlar AHCI ile gelirler) kurulum başarılı olsa da, daha sonra mavi ekran yersiniz.
2 - performans
Performansı genel olarak beni memnun etti. 24H2 Build 26100 altyapısını kullanıyor. Herhangi bir performans sorunu yaşamadım.
Ek olarak kaynak kullanımlarım (Discord + Chrome'da YouTube, sosyal ve Next.js sitesi açık.)
Eki Görüntüle 50894
3 - Windows hakkında
Bu Windows sürümü hakkında sizlere birkaç şey söyleyeceğim. Öncelikle sistem ciddi anlamda bomboş geliyor. Fotoğraflar uygulaması ve Defender'i (IoT sürümünde sadece) elle kurmam gerekti.
Sistemin 90 günlük ücretsiz kullanım lisansı var. Daha sonrasında illegal veya legal yollarla etkinleştirmeniz gerekiyor.
4 - uyumluluk
Uyumluluk konusunda ben yine bir sorun yaşamadım ancak bazı sistemlerde sürücüleri başlangıçta yükleyemeyebiliyor. AMD sistemlerde adrenalin Edition bu sürümde biraz sıkıntılı çalışıyor. Onun dışında şu anlık benim gözlemimde problem yok.
Bu sürüm için aynı zamanda herhangi bir gereksinime ihtiyacınız yok. TPM ve Secure Boot gibi şartlar bu sürümde bulunmuyor.
5 - genel olarak düşüncelerim
Genel olarak ben memnun kaldım. Performans ve kullanım olarak şu an herhangi bir sorunum yok. Geçeceklere tavsiyem yanınızda bir adet farklı bir imaj bulundurun. Kurulacağının garantisi yok çünkü bu sürümün.
Sistem 2034 yılına kadar aktif olarak güvenlik güncellemesi almaya devam edecek. Bilgisayarınız 16 GB RAM'in altında ise bu sürümü kullanmanızı şiddetle öneririm.
Umarım okurken keyif almış ve bilgilenmişsinizdir. Yorumlarım hakkında eleştirilerinizi aşağıda belirtebilirsiniz. İyi geceler dilerim.
Eski bilgisayarlara kurulmama sebebi IDE olmasıyla beraber Ethernet ile ilgili de olabiliyor.
İfakat
Başarılı
Bu sürüm zaten nihai 24H2 olan Build 26100 kullanmaktadır.
Orasını bilemiyorum maalesef. Kesin nereden edinildiği onların bildiği iş ama çalışıyor.
Hangisini almalıyım?
Physic
Üstün
Daha gelmemiş sanırım. Birkaç güne düşer oraya.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Evet eski bilgisayarımda Windows 11 kurunca mavi ekran veriyordu, ethernet kablosunu söküp Windows'un kurduğu sürücüyü silip elle sürücü kurunca düzeliyordu sorun.Eski bilgisayarlara kurulmama sebebi IDE olmasıyla beraber Ethernet ile ilgili de olabiliyor.
Physic
Üstün
Evet eski bilgisayarımda Windows 11 kurunca mavi ekran veriyordu, Ethernet kablosunu söküp Windows'un kurduğu sürücüyü silip elle sürücü kurunca düzeliyordu sorun.
Ah! Eklemeyi unutmuşum... Düzenleme yetkim kalkmış maalesef.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Ekran kartı benchmark sonuçlarına göre sistem 23H2 ile aynı gibi ayrıca, mesaj arada kaynamış.Unigine Superposition test sonuçları;
Vee günün yıldızı;
Physic
Üstün
Ekran kartı benchmark sonuçlarına göre sistem 23H2 ile aynı gibi ayrıca, mesaj arada kaynamış.
Ekran kartı değişmez zaten. Windows 10 hala en iyisi kabul ediyorum. Windows altyapı yenilenmedikçe de öyle kalacak.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Sistemde fare sürekli kasarak gidiyor gibi sanki, sizde de var mı böyle bir sorun?