Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FeernHost

Başarılı
İyi günler.

Öncelikle sistem özelliklerim şunlar:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Anakart: Gigabyte A520M-DS3H
  • RAM: 2x8 XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070
  • SSD: Samsung PM830 2.5" 7mm
  • HDD: 500GB
Yukarıda belirttiğim sistemime Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Microsoft'un kendi sitesinden "Media Creation Tool" aracı ile USB'yi hazırladım. BIOS bu anakart için en güncel olan F18 versiyonunda. TPM 2.0 aktif, Secure Boot aktif. Disk bölümünde SSD'nin tüm bölümlerini sildim ve SSD'yi seçip kuruluma başladım. En son aşamada sistem yeniden başlatılması gerektiği için reset atıyor. Ardından "cihazınız hazırlanıyor" ekranında birazcık kasılarak belirli bir yüzde seviyesinde takılıp kalıyor ve tekrar reset atıyor. Sonrasında 2 kez daha boot etmeyi deniyor ama başarılı olamadığı için "Kişisel bilgisayarınız düzgün başlayamadı 0xc0000001" hatasını alıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Gerçekten sinirlerimi bozdu çünkü.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240324_125933.webp
    IMG_20240324_125933.webp
    116,4 KB · Görüntüleme: 282
Windows 10'da sorun yaşamıyormuş arkadaş. Windows 11 Canary sürümünde kurulum mantığı ile arayüzü değişmiş onu dene dedim bir de. Sorun BIOS piliyle alakalıymış. Abuk sabuk derken ne demeye çalıştığınızı anlamadım.

Abuk subuk derken şunu diyorum siz gelen geçen herkese beta güncelleştirmelerini alan sistemi öneriyorsunuz. Bildiğim kadarıyla Insider, geliştirici güncellemeleri gibi bir şey. Yani o güncelleştirme daha tam değilken siz onu yüklüyorsunuz bir sorun çıkabilir sonuçta buglara, hatalara vb açık oluyorsunuz bu sistemle. Şimdi siz gidip bunu normal günlük kullanım isteyen birine önerirseniz olmaz.

Abuk subuk derken şunu diyorum siz gelen geçen herkese beta güncelleştirmelerini alan sistemi öneriyorsunuz. Bildiğim kadarıyla Insider, geliştirici güncellemeleri gibi bir şey. Yani o güncelleştirme daha tam değilken siz onu yüklüyorsunuz bir sorun çıkabilir sonuçta buglara, hatalara vb açık oluyorsunuz bu sistemle. Şimdi siz gidip bunu normal günlük kullanım isteyen birine önerirseniz olmaz.
Test edilmemiş güncellemeleri yüklüyoruz evet. Ama 24H2, 23H2'den daha iyi çalışıyor.

GPU yığın yükleme, Pencereeli oyunlar için iyileştirmeler, canlı altyazı gibi bir ton özelliğe erkenden erişiyorsunuz.

Test edilmemiş güncellemeleri yüklüyoruz evet. Ama 24H2, 23H2'den daha iyi çalışıyor.
Hocam ne daha iyi çalışması ya. Sistemde her an bir sorun sıkıntı çıkabilir. Diyelim ki sorunlu bir güncelleme geldi ve kullanıcı bunu bilmeden yükledi. Önemli dosyaları da vardı puf gitti sistem o zaman ne yapacaksınız? İnsanlara beta güncelleştirmelerini yükleyen bir sistem önermeyin. Sorunlu buglara açık bir sistem sonuçta. Ben gitsem insanlara Windows 7 önersem ilgincinize gider değil mi? İşte bu da öyle.

GPU yığın yükleme, Pencereeli oyunlar için iyileştirmeler, canlı altyazı gibi bir ton özelliğe erkenden erişiyorsunuz.
Erkenden erişmenin neresi önemli? 1-2 hafta bekler sağlıklı şekilde alırım o güncelleştirmeyi zaten.

Hocam ne daha iyi çalışması ya. Sistemde her an bir sorun sıkıntı çıkabilir. Diyelim ki sorunlu bir güncelleme geldi ve kullanıcı bunu bilmeden yükledi. Önemli dosyaları da vardı puf gitti sistem o zaman ne yapacaksınız? İnsanlara beta güncelleştirmelerini yükleyen bir sistem önermeyin. Sorunlu buglara açık bir sistem sonuçta. Ben gitsem insanlara Windows 7 önersem ilgincinize gider değil mi? İşte bu da öyle.

Erkenden erişmenin neresi önemli? 1-2 hafta bekler sağlıklı şekilde alırım o güncelleştirmeyi zaten.
Kullanan kişilere sor hangisi daha stabil diye. Yeşil forumdaki birkaç kişide diyor daha stabil diye. @Recep Baltaş ?

Ayrıca 24H2 Kasım-Aralık arası gelecek muhtemelen.

Olay stabillik falan değil sistemde her an bir hata olabilir.
Oku 1 kişi iyi demiş 2 kişi değil demiş.
2023'de güncelliğini yitirmiş bir konu.

Olay stabillik falan değil sistemde her an bir hata olabilir.
Oku 1 kişi iyi demiş 2 kişi değil demiş.
Sence sorun olsa @Recep Baltaş kullanır mı?

Açtığınız konuda bile demişler iyi olmadığını buglar olabileceğini daha neyin inadı yapıyorsunuz hocam? Ev kullanıcısına insider sürümü önerilmez.

Sence sorun olsa @Recep Baltaş kullanır mı?
Ne alaka hocam @Recep Baltaş kullanıyor diye sorunsuz mu oldu sistem? Zaten olay o değil sonra bir bakarsın puf sistem çöktü. Deney tahtası gibi kullanıyorlar sistemini sonuçta.