SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba.

Windows 10 desteği biteceği için yakın zamanda mecburen Windows 11’e geçeceğim. Fakat format sırasında “install driver to show hardware” hatası alıyorum ve devam edemiyorum. Format ekranından çıkmak gerekiyor. Bu sorun daha önce laptopumda da başıma gelmişti, format flashını başka bir bilgisayarda hazırlayarak çözmüştüm. Ancak güncel sistemimde bu yöntem işe yaramadı. Başka bir önerisi olan var mı? Bir de hangi Windows 11 sürümünü önerirsiniz?

Mesela bunu en baştan söylemenize engel olan şey neydi?
Gerekli olduğunu tahmin edemedim. Eski bilgisayarımda da bu sorunu yaşamıştım. Tek yaptığım Windows flashını başka bir bilgisayarda kurmak olmuştu. Böylece sorun çözülmüştü. Tabi o İntel işlemciliydi. Şimdi yabancı forumları az taradım kimisi farklı bir usb port kullanarak çözdüm (3.0 işe yaramış), kimisi de hiçbir şekilde çözülmedi W10'dan W11'e güncelledim öyle kullanıyorum demiş.

Ben ise temiz kurulum istediğimden W10'dan güncelleme taraftarı değilim. Mecbur kalırsam o ayrı tabi.

Kaynak:

BIOS'a girip ilk olarak depolama birimi orada gözüküyor mu diye bakın.
Eğer C ve D diskini kastediyorsanız W10'a format atalı çok olmadı, görünüyordu. Sorun sadece W11 yüklemeye çalıştığımda oluyor.

Son düzenleme:
Belleği Rufus ile hazırlayın. Ventoy kullanmayın.
Rufus ile hazırladım.

Bugün yabancı forumda önerildiği gibi farklı USB portlarını tek tek deneyeceğim. Bazen böyle saçma gibi görünen şeyler de çözüm getirebiliyor. Düzelmezse tekrardan sizlere danışırım.

Laptopumda yedekli W11 sürüm 22H2 23H2 ve 24H2 var. En güncel olan 24H2'yi mi kurmamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
1-AMD RAID Driver indirin installer olmasın. Zip dosyasını açın içinde ki WİN11 klasörü çıkarın.
2-Windows kurulu olan USB belleğe AMD-RAID isimli klasör açıp içine atıyorsun.

Sonra WİN11 kurulum da sürücü seç diyip attığın dosyayı takip edip kurun.

1-AMD RAID Driver indirin installer olmasın. Zip dosyasını açın içinde ki WİN11 klasörü çıkarın.
2-Windows kurulu olan USB belleğe AMD-RAID isimli klasör açıp içine atıyorsun.

Sonra WİN11 kurulum da sürücü seç diyip attığın dosyayı takip edip kurun.
AMD RAID ile ilgili olduğunu düşünmüyorum dedi Recep Bey. O yüzden şimdilik güncel en güncel rüfus ve W11 sürümü ile flashı tekrardan hazırlayıp, başka bir USB portundan formatlamayı deneyeceğim. Düzelmezse tekrardan size danışırım.

23H2 olabilir. Modlu da denerim diyorsan KernelOS bakabilirsin temelli olmasa da deneyimlemek için kurulabilir ilk aşamada.
Bu da aklıma gelmedi değil. Çünkü 2024 aralık ayında 24H2'de sorun yaşayıp 23H2'ye geri dönmüştüm laptopta. Ama herhalde o kadar zaman geçti sorunlar çoktan düzelmiştir. O yüzden 24H2 en günceli kurup geçeyim diyorum. Ne diyorsun hocam?