SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba.

Windows 10 desteği biteceği için yakın zamanda mecburen Windows 11’e geçeceğim. Fakat format sırasında “install driver to show hardware” hatası alıyorum ve devam edemiyorum. Format ekranından çıkmak gerekiyor. Bu sorun daha önce laptopumda da başıma gelmişti, format flashını başka bir bilgisayarda hazırlayarak çözmüştüm. Ancak güncel sistemimde bu yöntem işe yaramadı. Başka bir önerisi olan var mı? Bir de hangi Windows 11 sürümünü önerirsiniz?

Bende benzer bir durumu yaşadım bir laptopa 24H2 kurmada sorun yaşayınca direk 23H2 ile sorunsuz yüklemiştim. Şu an nasıldır bilemem ama.
Benim deneyimim; W10 > W11 23H2 > W11 24H2.

Oyunlarda hiçbir performans farkı görmedim. Günlük kullanımda ise W10 çok daha kararlı çalışıyor. W11 tarafında ise herhangi bir sekme/klasör açıp kapama ekranı bile akıcı değil.

Sen şu an hangi sürümü kullanıyorsun hocam?

Ekim'de Windows 10 desteği son bulacak diyorlar. Siz peki hangi Windows 11 sürümüne geçeceksiniz hocam? Sorun olmayacağını bilsem ben de Windows 10'da kalmak isterim.

Güvenlik endişem yok o konulara çok takılmıyorum ben. Windows 11 şu anda geçmem. Güncel bir sisteme geçersem Windows 11 geçerim ama stock kullanmam birçok ayar lazım onun içinde o yüzden Windows 10 benim için en rahat sistem.

Win10 ekstra güvenlik güncellemesi alacak 2026'ya kadar. Tabii kayıt olduysanız.
Yok böyle bir şey yapmadım.
Güvenlik endişem yok o konulara çok takılmıyorum ben. Windows 11 şu anda geçmem. Güncel bir sisteme geçersem Windows 11 geçerim ama stock kullanmam birçok ayar lazım onun içinde o yüzden Windows 10 benim için en rahat sistem.
Anladım hocam zaten güncelleme ile bir şeyin düzeldiğini görmedim. Hep daha kötüye gidiyor her şey. Ne varsa eskilerde var.

Merhaba,
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Geçenlerde HP Victus 15-FB3706NT marka ve model bir laptop aldım. Dün laptop elime geldi. İçerisinde Ryzen 7 8845HS işlemci, RTX 4050 ekran kartı mevcut. Bilgisayar FreeDOS olarak geldi. Temiz bir kurulum ile Windows 11 kurmak istedim ve başlık sahibi ile aynı hatayı aldım.

İnternette, forumlarda dolaşıp sorunun çözümünü aradım. Bulduğum tüm çözümler bu başlık altında yazılanlar ile aynıydı. Hemen hemen her şeyi denedim. Hangi sürücüyü istediğini de söylemiyor, fakat sorunun yaygınlığından anladığım kadarı ile sorun NVMe SSD tanımaması ile ilgili. Dürüst olmam gerekirse chipset olarak hangisini seçeceğimi de bilmiyorum. Kendi sitesi üzerinden beni "laptop chipsets" seçeneğine yönlendiriyor, fakat oradaki dosyalar .exe uzantılı ve onları kuramıyorum.

Bu arada M1 MacBook (macOS) kullanıcısıyım. "exe uzantısını kur, sonra içindeki dosyaları USB'ye kopyala" kısmını da maalesef yapamıyorum. Bu sebeple sürekli internetten ZIP uzantılı sürücüler indirip deneme yanılma ile tanıtmaya çalışıyorum. En son 10 yıl önce bilgisayar formatı attığımdan biraz paslanmışım, zaman içerisinde Windows tüm sürücüler kurulu getireceğine tam tersine sürücü dosyası ister olmuş.

Yardımcı olabilecek birileri varsa müteşekkir olurum. Halihazırda bir konu açıldığı için yeni konu açmadım.
Saygılarımla.

ISO'yu Rufus ile GPT UEFI olarak yazdın değil mi? BIOS da SSD görünüyor mu ?

BIOS'a gir "Storage Configuration" kısmında "RAID" seçili ise "AHCI" ile değiştir."Secure Boot" açmayı da deneyebilirsin.

Windows 11 23H2 gibi farklı sürümlerini de dene belki onlarda görebilir. Ya da Windows 10 da deneyebilirsin.

ISO'yu Rufus ile GPT UEFI olarak yazdın değil mi? BIOS da SSD görünüyor mu ?

BIOS'a gir "Storage Configuration" kısmında "RAID" seçili ise "AHCI" ile değiştir."Secure Boot" açmayı da deneyebilirsin.

Windows 11 23H2 gibi farklı sürümlerini de dene belki onlarda görebilir. Ya da Windows 10 da deneyebilirsin.
W10'da bu sorunu yaşayacağını sanmıyorum, muhtemelen W11 denedi sadece.