SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba.

Windows 10 desteği biteceği için yakın zamanda mecburen Windows 11’e geçeceğim. Fakat format sırasında “install driver to show hardware” hatası alıyorum ve devam edemiyorum. Format ekranından çıkmak gerekiyor. Bu sorun daha önce laptopumda da başıma gelmişti, format flashını başka bir bilgisayarda hazırlayarak çözmüştüm. Ancak güncel sistemimde bu yöntem işe yaramadı. Başka bir önerisi olan var mı? Bir de hangi Windows 11 sürümünü önerirsiniz?

ISO'yu Rufus ile GPT UEFI olarak yazdın değil mi? BIOS da SSD görünüyor mu?

BIOS'a gir "Storage Configuration" kısmında "RAID" seçili ise "AHCI" ile değiştir."Secure Boot" açmayı da deneyebilirsin.

Windows 11 23H2 gibi farklı sürümlerini de dene belki onlarda görebilir. Ya da Windows 10 da deneyebilirsin.

Uzun uzun dolaşmalarımdan sonra internette yabancı forumlardan birinde "Windows sitesinden indirilen ISO'lar balenaEtcher ile yazıldığında olmuyor, windiskwriter programını kullanın" yorumunu gördüm. Önceden ISO dosyalarını hep balenaEtcher ile yazardım ve sorun olmazdı, fakat sanırım Windows protokolleri değiştirdi. Basit gibi gözüken, fakat gözden çok kolay kaçabilecek bir hata.

macOS kullandığımdan Rufus kullanamıyordum. Şu anda yazı yazdığım PC ise şirket PC'si ve domainde olduğundan hiçbir program kurulmuyor.

Arayan birinin kolay bulabilmesi adına:
macOS kullanıyorsanız ISO dosyasını windiskwriter ile yazdırın.

İyi günler dilerim.