Merhaba,
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Geçenlerde HP Victus 15-FB3706NT marka ve model bir laptop aldım. Dün laptop elime geldi. İçerisinde Ryzen 7 8845HS işlemci, RTX 4050 ekran kartı mevcut. Bilgisayar FreeDOS olarak geldi. Temiz bir kurulum ile Windows 11 kurmak istedim ve başlık sahibi ile aynı hatayı aldım.
İnternette, forumlarda dolaşıp sorunun çözümünü aradım. Bulduğum tüm çözümler bu başlık altında yazılanlar ile aynıydı. Hemen hemen her şeyi denedim. Hangi sürücüyü istediğini de söylemiyor, fakat sorunun yaygınlığından anladığım kadarı ile sorun NVMe SSD tanımaması ile ilgili. Dürüst olmam gerekirse chipset olarak hangisini seçeceğimi de bilmiyorum. Kendi sitesi üzerinden beni "laptop chipsets" seçeneğine yönlendiriyor, fakat oradaki dosyalar .exe uzantılı ve onları kuramıyorum.
Bu arada M1 MacBook (macOS) kullanıcısıyım. "exe uzantısını kur, sonra içindeki dosyaları USB'ye kopyala" kısmını da maalesef yapamıyorum. Bu sebeple sürekli internetten ZIP uzantılı sürücüler indirip deneme yanılma ile tanıtmaya çalışıyorum. En son 10 yıl önce bilgisayar formatı attığımdan biraz paslanmışım, zaman içerisinde Windows tüm sürücüler kurulu getireceğine tam tersine sürücü dosyası ister olmuş.
Yardımcı olabilecek birileri varsa müteşekkir olurum. Halihazırda bir konu açıldığı için yeni konu açmadım.
Saygılarımla.