fantomXQ

Çalışkan
Yer
Dünyaa
  • CASPER NIRVANA X400
  • İ5-1155G7
  • 8 GB 3200 Mhz DDR4
  • Intel IRIS XE
Bu bilgisayar normalde Windows 11 ile uyumlu ama hep nedense böyle oluyor. Sorunu çözmeme yardımcı olabilir misiniz çünkü bilgisayarımı kullanmam epey zorlaştı.

Ekran görüntüsü 2025-08-28 230319.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılan Windows işletim sistemini nereden indirdiniz? Ek olarak arka planda çalışan uygulamalara baktınız mı? Haberiniz olmadan bir uygulama bellek alanını kullanıyor olabilir mi? Format atmayı denediniz mi? Hangi Windows 11 Sürümünü kullanmaktasınız?
Ek olarak şunu söylemek istiyorum günümüz güncellemelerinden sonra maalesef ki 8GB RAM yetmemekte. 16 GB RAM Sahip olan bir laptop kullanıyorum benim bilgisayarım da sistem boştayken maalesef 7GB Bellek kullanmakta. Bunu azaltmak için üçüncü parti bir yazılım kullanmaktayım. Geçtiğimiz aylarda oluşturduğum makaleyi inceleyip sizler de kullanabilirsiniz tavsiye ederim.

MemReduct Makalesi

Hocam, Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulamalarından başlangıçta açılmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz.
Onu zaten yaptım her kullanıcının bilgisayarda yapması gereken ayarları biliyorum ama durum vahim
Windows 11'i debloat ettiniz mi? 8GB windows 11 icin yetersiz. Windows 11 LTSC veya Windows 10 IoT Enterprise LTSC kurun bence.
Hocam W10 LTSC ürün anahtarı yok yüklemiştim çok da bir fark olmamıştı
Normal durum. Windows 11 boşta 7GB üzeride kullanabilir.
Hocam 3 sekme açsam tarayıcı dan kasmaya başlıyor bir oyun açsam bilgisayar allaha emanet😔

Onu zaten yaptım her kullanıcının bilgisayarda yapması gereken ayarları biliyorum ama durum vahim

Hocam W10 LTSC ürün anahtarı yok yüklemiştim çok da bir fark olmamıştı

Hocam 3 sekme açsam tarayıcı dan kasmaya başlıyor bir oyun açsam bilgisayar allaha emanet😔
Custom iso kurabilirsiniz eğer güveniyorsanız. Kendiniz yapmak isterseniz NTLITE proğramını kullanabilirsiniz.

Kullanılan Windows işletim sistemini nereden indirdiniz? Ek olarak arka planda çalışan uygulamalara baktınız mı? Haberiniz olmadan bir uygulama bellek alanını kullanıyor olabilir mi? Format atmayı denediniz mi? Hangi Windows 11 Sürümünü kullanmaktasınız?
Ek olarak şunu söylemek istiyorum günümüz güncellemelerinden sonra maalesef ki 8GB RAM yetmemekte. 16 GB RAM Sahip olan bir laptop kullanıyorum benim bilgisayarım da sistem boştayken maalesef 7GB Bellek kullanmakta. Bunu azaltmak için üçüncü parti bir yazılım kullanmaktayım. Geçtiğimiz aylarda oluşturduğum makaleyi inceleyip sizler de kullanabilirsiniz tavsiye ederim.

MemReduct Makalesi
1. Resmi İSO dosyası(Microsoft)
2.Baktım şüpheli bir hareket gözükmüyor
3.VirtualBox'dan şüpheliyim.
4.Denedim. Maalesef😔
5.MemReduct biliyorum ancak Onu kullanmaya başladıktan sonra Wİ-Fİ sıkıntı çıkardı sürekli atıyordu ve geri bağlan mıyordu. Bu yüzden format atmıştım ve sorun düzelmişti.
Tüm bu şeyleri topladığımız da sistem yine en az 5.5 GB bellek kullanıyor. Önerileriniz nelerdir?

Custom iso kurabilirsiniz eğer güveniyorsanız. Kendiniz yapmak isterseniz NTLITE proğramını kullanabilirsiniz.
Hiç bilmiyorum öyle şeyleri hocam valla kusuruma bakmayın🫡