DevAdam16

Çalışkan
Herkese selam,

Vatan Bilgisayar'dan aldığım MSI Stealth A16 AI+ A3XVGG-087TR laptopta Windows 11 Pro olması gerekirken, Windows 11 Home yüklü olarak geldi.
Vatan Bilgisayar'a konunun araştırılması için mail gönderdim. Fakat henüz bir geri dönüş alamadım.
Bilgisayarı kontrol ettirmek için Mağazaya götürmüştüm. Personel inceledi ve yerel olarak Windows 11'i kurdu.
Burada kurulumda yanlışlıkla Home seçmiş olabilir mi?
Bu konuda benim ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarı sıfırlayarak yeniden yüklemeyi denedim fakat yine aynı şekilde Home yüklendi.
Bu konuda bilgisi olan yol gösterebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Home ve Pro arasında lisans farkı olur. İşletim sistemi kurulurken Home seçmiş olabilirler.
Burada benim yapabileceğim bir şey var mı peki?
Pro için key mi talep etmeliyim?
Site de ve faturada win11 pro ibaresi yer alıyor.
İş için kullanacağımdan dolayı pro olması benim için önem arz ediyor.

Burada benim yapabileceğim bir şey var mı peki?
Pro için key mi talep etmeliyim?
Site de ve faturada win11 pro ibaresi yer alıyor.
İş için kullanacağımdan dolayı pro olması benim için önem arz ediyor.

Hocam CMD açarak Slmgr/dli komutunu çalıştırın ve ekran resmi paylaşın.

Hocam CMD açarak Slmgr/dli komutunu çalıştırın ve ekran resmi paylaşın.
1731369728846.webp

Home sürüm lisanslanmış hocam. İletişime geçip ya pro key isteyin, ya da gönderip temiz kurulum yapsınlar.
Destek için teşekkür ederim.
Göndermekten ziyade iade etmek daha uygun olur benim için, çünkü bu dediğimiz olay yaklaşık 1 hafta sürecektir.
Umarım uğraştırmadan Pro key göndermeyi kabul ederler ya da farklı bir çözüm üretirler.

Destek için teşekkür ederim.
Göndermekten ziyade iade etmek daha uygun olur benim için, çünkü bu dediğimiz olay yaklaşık 1 hafta sürecektir.
Umarım uğraştırmadan Pro key göndermeyi kabul ederler ya da farklı bir çözüm üretirler.
Size doğrudan bilgilendirme yapılan ürünü, eksiksiz iade etmek zorundalar hocam. Yapacak pek bir şeyleri olduğunu sanmıyorum. Umarım başınız ağrımadan çözülür. İyi geceler.

Home'dan Pro'ya upgrade yapabilirsin. Lisans anahtarı ile etkinleştirmen gerekir. Esasen ne söylemişlerse o şekilde sunmaları gerekir. Belki siteye bilgisini yanlış girmişlerdir. Sonuçta dizüstülerde genelde Home SL var. Bu SL bile değil. Fabrikasyon değil sanırım.

Şirket ile iletişime geçip Pro lisansı isteme hakkın kesinlikle var bence. Ya da kendileri yükseltsinler. Sonuçta içindeki yazılıma da ücret ödüyorsun.... Her türlü haklısın. Home ile Pro pek fark yok diyenlere bakmadan Windows'un sitesindeki lisans fiyatlarına bakmak lazım. Pek fark yok mu? :)