Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu şekilde RAM kullanılıyor sistemde arkadaşlar. Anlam veremediğim bir şekilde boşta bu kadar fazla olması normal mi? Çok RAM isteyen oyunlara girince bu yüzden mi stutter yaşıyorum?

1732263685441.webp

1732263755279.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 64 GB bellek takılı Windows 10 sistemimde boşta 5,4 GB bellek kullanılıyor. Koşullar çok farklı ama sizin durumunuz normal gibi.

Ayrıca sizin sisteminiz boşta değil. Google Chrome, ara, SteelSeries Sonar ve PredatorSense uygulamaları sisteme yük bindiriyor. Bilgisayarı yeniden başlatın ve hiçbir şey açmadan direkt Görev Yöneticisi'ni, görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi'ni seçerek açın. Klavyenizin Windows tuşuna basmayın veya görev çubuğundaki başlat menüsü düğmesine tıklamayın. Bu, ara hizmetini çalıştırır ve bellek kullanımına neden olur? Ek olarak sistem tepsisindeki programları tek tek kapatın. Ancak bu şekilde sisteminizin boştaki bellek kullanımı doğru ölçebilirsiniz.

Bir de, oyun oynuyorken sisteminizin durumunu takip edebilmek için MSI Afterburner yazılımını kullanarak donanımınızın durumunu kontrol edin. Bu şekilde takılma sorununuza neyin neden olduğuna dair fikir edinebilirsiniz.

Eki Görüntüle 100600

Eki Görüntüle 100601

Stutter yiyorum. Framtime düşüp anlık yükseliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stutter yiyorum. Framtime düşüp anlık yükseliyor.
Demek istediğim, frametime'ın anlık yükseldiği anda işlemci, bellek gibi donanımlarınızın kullanımlarına bakın. %100'e ulaşan var mı, varsa hangisi gibi. Bu değerleri net bir şekilde görebilmek için program ayarlarını kılavuz videosundaki gibi yapmalısınız.

Isınımayla alakalı şeyler olduğunu söyleyenler oldu fakat watt sınırı koyuyarak denedim GTA 5 de işlemci 75 derece ekran kartı 60 derece gene stutter oluyordu disk gücü yetersiz kalması imkansız 7K okuma yazması var. Başka düşündüğüm bir şey aklıma gelmedi.

Şu an FiveM'i açtım değerler bu şekilde.

Eki Görüntüle 100599
Net sorunlu hocam. FiveM gibi bir oyunda da kasmaması lazım yani.