1. Linux, Windows'un bir taklidi olmaya çalışmamıştır.
2. Linux'un bu şekilde görünebilmesinin sebebi özelleştirilebilirliği sayesindedir ve bu da kullanıcının elinde olan bir şeydir.

Konu sahibinin sorununa gelirsek Wayland X11'in aksine imlecin oraya gidip gitmediğini eş zamanlı olarak denetliyor ve imlecin gerçekten orada olup olmadığı sonucunu netleştirdikten sonra görüntü aygıtına yansıtıyor.

Bütün Wayland dağıtımlarda böyledir.
Hocam ek bir bilgi daha. Waylandda X11'e nazaran fare donması daha sık yaşanıyor. Özellikle bir uygulama açarken bu çok sık yaşanıyor.

Dual Boot yapmaya karşıyım. Bir bilgisayarda bence 1 işletim sistemi olmalı. Zaten hiç yüzüne bile bakmıyorsun bi zamandan sonra diğer sık kullanmadığın işletim sistemine.

Dual Boot yapmaya karşıyım. Bir bilgisayarda bence 1 işletim sistemi olmalı. Zaten hiç yüzüne bile bakmıyorsun bi zamandan sonra diğer sık kullanmadığın işletim sistemine.
Orası kullanıcıya bağlı. Genelde günlük kullanıcılar bir hevesle deniyorlar ama aslında işlerini birinde görünce diğeriyle uğraşmayıp yükledikleriyle kalıyorlar. Ben zamanında birkaç yıl harici diskte yüklü olarak kullandım, sadece Windows'a oyun oynamaya ve bazı ofis dosyalarında aktarım için giriyordum. Yani işin özü kullanım amacıyla ve biraz da kullanıcının donanımıyla/işiyle alakalı.

Hangisine geçeceğim hakkında kararsız kaldım. Normalde Windows 11 kullanıyordum. Ama sonra Arch deneyeyim dedim. Arch'a geçtim ama şu an mutlu muyum mutsuz muyum bilemedim. Oyun oynarken yüksek FPS alıyorum ama arayüzde falan gezinirken wayland'den dolayı imleç gecikmeli bir şekilde geliyor. Ne yapsam bilemedim. Tekrar format atmak istemiyorum her şeyi kurmuştum. Sizce ne yapmalıyım? Şu anki masaüstü görüntüm bu.

Eki Görüntüle 201701
Ekran kartin nedir? Ben hic boyle bir durum yasamadim.