Merhaba arkadaşlar. Her yaptığım Windows 11 kurulumunda mutlaka ilk olarak Device Guard'ı, tüm VBS (Virtualization-Based Security) özelliklerini ve bellek bütünlüğünü devre dışı bırakırım.
Fakat son zamanlarda bazı oyunlar spesifik olarak bellek bütünlüğü özelliğinin açık olmasını zorunlu kılmaya başladı (örneğin, Valorant). Hatta Valorant'ın destek belgelerinde bile bellek bütünlüğünün açılması gerektiği söylenmiş:
Açmanızı önermiyorum. Linux sanal makinelerinde bazen soruna neden oluyor. Ayrıca bellek bütünlüğü kapalı iken Valorant oynayabiliyorum. Sorun çıkarmıyor.
Gerçekten mi? Riot resmi belgelerinde HVCI'ın (bellek bütünlüğü) zorunlu olduğunu belirtmiş. Üstelik birçok kullanıcı bu özellik kapalıyken şu hatayı alıyormuş:
Açmanızı önermiyorum. Linux sanal makinelerinde bazen soruna neden oluyor. Ayrıca bellek bütünlüğü kapalı iken Valorant oynayabiliyorum. Sorun çıkarmıyor.
Gerçekten mi? Riot resmi belgelerinde HVCI'ın (bellek bütünlüğü) zorunlu olduğunu belirtmiş. Üstelik birçok kullanıcı bu özellik kapalıyken şu hatayı alıyormuş:
Vanguard ve Faceit bazı hesaplara zorunlu olarak bellek bütünlüğünü açık tutturuyor. Easy Anti Cheat kullanan oyunlarda bellek bütünlüğünü açık tutmasını zorunlu kılmasa da Bellek Bütünlüğünü kapattığın zaman Easy Anti Cheat kullanan oyunlarda performans düşüşü yaşayabiliyorsun.