Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 ile ilgili bir konuyu açmıştım ancak benzer bir sorunu Windows 10'da da yaşıyordum. Sorun doğrudan görev yöneticisiyle alakalı değil aslında. Bilgisayarı açtığımda Discord, Steam, Spotify gibi programlar açılmıyor. Örneğin, Steam güncelleme kısmında takılı kalıyor. Discord gri ekranda kalıyor ve indirme işlemi yapmaya çalıştığımda asla tamamlanmıyor, sona kadar gelip donuyor. Bunun yanında görev yöneticisi kilitleniyor, anlık olarak CPU ve RAM kullanımını göstermiyor, görev sonlandırma işlemlerini gerçekleştirmiyor ve kapatmaya çalıştığımda 'yanıt vermiyor' kısmında kalıp kapanmıyor.

Sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için görev yöneticisini açtığımda, eğer CPU ve RAM kullanımlarını anlık olarak gösteriyorsa sistemde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Ancak donduysa, yukarıda bahsettiğim sorunlar ortaya çıkıyor.

Açıkçası, son 6-8 aydır sistemimi temiz kurulum yapmaktan kaçındım ve böyle devam ettim, ancak artık dayanılmaz bir noktaya geldi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

@Recep Baltaş abi, başka bir forumda bu konuyla ilgili birkaç mesaj görmüştüm ama şu anda bulamadım. Yardımcı olabilir misin?

Çözüm
Windows'u diğer SSD'ye kurup denemen mümkün mü? Bir olasılığı daha elemiş olalım.
Hocam diğer disk HDD, şu an kurmam mümkün değil maalesef. Yakın zamanda M.2 SSD eklemesi yapacağım sisteme, o zaman temiz kurulum yaptığımda tekrar güncelleme yaparım.

@Recep Baltaş Hocam son bir güncelleme yapıp konuyu çözüme kavuşturuyorum. Sorunun sebebi bilgisayarımın arka tarafında takılı kalan tamamen unuttuğum bozuk Wi-Fi adaptörüymüş.
Disklerde sorun olması buna neden olur mu acaba?
Bu durumda sadece Görev Yöneticisi değil sistemin komple donması gerekir diye düşünüyorum ama sizdeki de zaten buna yakın bir durum. Diskler SSD ise CrystalDiskInfo bilgisi paylaşır mısınız?

Bu durumda sadece Görev Yöneticisi değil sistemin komple donması gerekir diye düşünüyorum ama sizdeki de zaten buna yakın bir durum. Diskler SSD ise CrystalDiskInfo bilgisi paylaşır mısınız?

Buyurun hocam:

1708804694776.webp

1708804729562.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u diğer SSD'ye kurup denemen mümkün mü? Bir olasılığı daha elemiş olalım.
Hocam diğer disk HDD, şu an kurmam mümkün değil maalesef. Yakın zamanda M.2 SSD eklemesi yapacağım sisteme, o zaman temiz kurulum yaptığımda tekrar güncelleme yaparım.

@Recep Baltaş Hocam son bir güncelleme yapıp konuyu çözüme kavuşturuyorum. Sorunun sebebi bilgisayarımın arka tarafında takılı kalan tamamen unuttuğum bozuk Wi-Fi adaptörüymüş.

Son düzenleme:
Çözüm