RoaringLion 12

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Güncellemelerden sonra "Bu bilgisayar" ekranındaki sürücülerin doluluğunu gösteren çubuklarda farklılık sezdim. Ayrıca "Yerel Disk C"nin çubuğunun başında, diğer sürücülerdeki gibi minik bir beyaz çizgi yok, direkt maviden başlamış, yani kararsız bir görüntü var. Herkeste mi böyle yoksa benim bilgisayar mı bozuldu?

Ekran görüntüsü 2025-04-30 002326.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, indirme çubuklarındaki yeşil de daha koyu. Büyük ihtimalle açık ve koyu tema ile uyumlu olsun diye iyileştirmişler. Ayrıca bir dosya veya sol menüden kategori falan seçince, seçilen öğeyi belirten kutucuk daha anlaşılır olmuş.

Merhaba,

Güncellemelerden sonra "bu bilgisayar" ekranındaki sürücülerin doluluğunu gösteren çubuklarda farklılık sezdim. Ayrıca "yerel disk C"nin çubuğunun başında, diğer sürücülerdeki gibi minik bir beyaz çizgi yok, direkt maviden başlamış, yani kararsız bir görüntü var. Herkeste mi böyle yoksa benim bilgisayar mı bozuldu?

Eki Görüntüle 144723

Yok be Microsoft böyle yaptı değişiklik olsun diye.

Merhaba,

Güncellemelerden sonra "Bu bilgisayar" ekranındaki sürücülerin doluluğunu gösteren çubuklarda farklılık sezdim. Ayrıca "Yerel Disk C"nin çubuğunun başında, diğer sürücülerdeki gibi minik bir beyaz çizgi yok, direkt maviden başlamış, yani kararsız bir görüntü var. Herkeste mi böyle yoksa benim bilgisayar mı bozuldu?

Eki Görüntüle 144723

Bende de C diskinde sol tarafta ki çizgi gözükmüyordu güncelleme ile düzeltmişler sanırım Insider Dev kanalındayım.

1746117853164.webp

Edge temasını da artık Win11 ile daha uyumlu hale getirmişler. Gerçi benden kaynaklı da olabilir veya temayı denemek için rastgele erişim de verip, geri aldıkları oluyor. Shutup10 ile dün biraz ayarları sıfırladım(bazı ayarları Wintoys ile kapatmıştım), sonrasında görselliğin böyle olduğunu fark ettim. Görsellik dışında bu arayüzde tarayıcı çok daha performanslı çalışıyor. Windows bu arayüze geçişi sadece kendi içinde değil, diğer uygulamalar için de teşvik etse çok iyi olacak.

2025-05-02_07-40.webp

Win+G ile açılan arayüze oyun yardımı da gelmiş. Belki daha önce gelmiş de olabilir. Ben yeni keşfediyorum.

2025-05-02_07-44.webp

2025-05-02_07-45.webp

Edge uzantı mağazasını da yenilemişler. Keşke şu yenilemeyi tüm Microsoft sitelerine yapsalar.

Edge temasını da artık Windows 11 ile daha uyumlu hale getirmişler. Gerçi benden kaynaklı da olabilir veya temayı denemek için rastgele erişim de verip, geri aldıkları oluyor. Shutup10 ile dün biraz ayarları sıfırladım(bazı ayarları wintoys ile kapatmıştım), sonrasında görselliğin böyle olduğunu fark ettim. Görsellik dışında bu arayüzde tarayıcı çok daha performanslı çalışıyor. Windows bu arayüze geçişi sadece kendi içinde değil, diğer uygulamalar için de teşvik etse çok iyi olacak.

Eki Görüntüle 145148

Win+g ile açılan arayüze oyun yardımı da gelmiş. Belki daha önce gelmiş de olabilir. Ben yeni keşfediyorum.

Eki Görüntüle 145149

Eki Görüntüle 145150

Edge uzantı mağazasını da yenilemişler. Keşke şu yenilemeyi tüm Microsoft sitelerine yapsalar.

Yavaştan 25H2 geliyor işte.

Steam arayüzünde galiba YT giremiyorduk veya sürekli sıfırlanıyordu. Premium ile reklamsız arayüzden oyunlar hakkında video izlemek iyi olacaktır. Belki bu adımlar Steam'ın da yerinde saymayı bırakmasına yol açar. En azından Chromium salıp Edge webview arayüzüne geçebilir. Edge basit izleyici koruması bile çoğu sitedeki ağır reklamları engelleyeceğinden, Steam tarayıcı kullanımı bayağı rahatlaşır.

2025-05-02_13-25.webp

İleride bozmazlarsa şu anlık Adblock da arayüzdeki tarayıcıda çalışıyor.

2025-05-02_13-27.webp