6

O zaman sistemi guncellemeden onceki haline geri yukleyin. Bilgisayarin internet baglantisi kesik olsun. Yukaridaki kodlardan sonuncusunu uygulayip otomatik yuklenmesini engelleyeblirsiniz. Sonra internet baglantisini acarsiniz.

Çok uzun sürer Microsoft'un bozduğu işlerle uğraşamayacak kadar yaşlandım.

Bilgisayari yeniden baslatip otomatik acilan tum programlari da kapatip tekrar dener misin?

İşe yaramadı. Disk temizleme amacıyla "Windows Update temizleme" dosyalarını sildiğim için olabilir mi?

Eğer kaldıramıyorsanız önemli verilerinizin yedeğini alın, dua etmekten başka geriye bir seçenek kalmıyor. Benim 1 TB diski sildi, çoğu veriyi kaybettim, diski RAW formata sokuyor, sadece biçimlendirerek kurtarabiliyorsun. Önemli verilerin yedeğini al, disk %60'tan fazla dolu olmasın ve 50 GB üzeri veri transferi yapma bu süreçte fix gelene kadar.

Microsoft'la mücadele etmek zor, sonraki Update'de 9800X3D ya da 5090 bozmayacaklarının garantisini verebilecek mi bu firma bundan sonra, orası meçhul.

Kingston KC2500 ve Crucial BX500 120 SATA SSD kullanıyorum. Şimdilik herhangi bir sorunum olmadı. Bazen geri 23H2'ye dönmek istediğim oluyor ama...

İşe yaramadı. Disk temizleme amacıyla "Windows Update temizleme" dosyalarını sildiğim için olabilir mi?

Kingston KC2500 ve Crucial BX500 120 SATA SSD kullanıyorum. Şimdilik herhangi bir sorunum olmadı. Bazen geri 23H2'ye dönmek istediğim oluyor ama...
Benim 1 TB harici disk, yedek verilerimin, oyunlarımın olduğu bir diskti, ilk denemede bir şey olmadı, 2 PC arasında oyun aktarırken 100 GB tamamen diski sildi, raw format soktu, sadece atılan dosyayı değil, içindeki diğer tüm datayı corruptladı, dosya formatını bozdu, geri dönüşsüz olarak bozdu, sadece bir kısmını kurtarabildim, sonrasında biçimlendirerek tekrar kullanabiliyorsun, tek yol bu, chkdsk komutu falan da işe yaramıyor. Raw formata sokmasaydı direkt mefta olmuştu disk zaten, tek eksisi veri kaybı olmuş oldu.

Benim 1 TB harici disk, yedek verilerimin, oyunlarımın olduğu bir diskti, ilk denemede bir şey olmadı, 2 PC arasında oyun aktarırken 100 GB tamamen diski sildi, RAW format soktu, sadece atılan dosyayı değil, içindeki diğer tüm datayı corruptladı, dosya formatını bozdu, geri dönüşsüz olarak bozdu, sadece bir kısmını kurtarabildim, sonrasında biçimlendirerek tekrar kullanabiliyorsun, tek yol bu, chkdsk komutu falan da işe yaramıyor. RAW formata sokmasaydı direkt mevta olmuştu disk zaten, tek eksisi veri kaybı olmuş oldu.

Geçmiş olsun. Önlem olarak bende yakında Windows 11 23H2'ye geri dönerim. Artık 26H2 çıktığında forumda "bu sürümde sorun var mı?" diye yazarım. Gerçekten stabil bir sürüm bulup uzun süre kullanmaktan başka aklıma bir şey gelmiyor.

Geçmiş olsun. Önlem olarak bende yakında Windows 11 23H2'ye geri dönerim. Artık 26H2 çıktığında forumda "bu sürümde sorun var mı?" diye yazarım. Gerçekten stabil bir sürüm bulup uzun süre kullanmaktan başka aklıma bir şey gelmiyor.
Yıllarca böyle bir şey hiç yaşamadım, disk fiziksel olarak bozulmuştur orası ayrı ama sırf bir update yüzünden diski geri dönüşsüz şekilde, verileri dahi çoğunluğunu kurtaramayacağın şekilde bozması kabul edilir bir şey değil..

Ve bu adamlar ellerini kollarını sallayarak yollarına devam edecekler, bedel dahi ödemeyecekler. Dünyayı sömürmeye devam edecekler. 1 update yapmayı bile beceremeyen, sistemin içine eden bir ekibi var çünkü.

En güncel ISO'dan kurulum yaptıysanız KB5063878 güncellemesi direkt sisteme gömülü olarak geldiği için silemezsiniz. Bahsedilen sorunlu güncelleştirme ilk 26100.4770 sürümünde önizleme olarak, resmi dağıtım kanalına da 26100.4946 sürümü ile geldi. Yani KB5063878 güncellemesini silebilmek istiyorsanız; ISO'yu UUPdump'tan indiriyorsanız 26100.4767 sürümünü, Microsoft'un paylaştığı resmi ISO'yu indiriyorsanız 26100.4652 (Temmuz 2025) sürümünü kullanmanız lazım. Daha da iyi bir seçenek arıyorsanız da ESU ile 1 yıl daha Windows 10 kullanmak daha mantıklı olur. O zamana kadar Windows 11'de de böyle saçma problemler kalmamış olur diye tahmin ediyorum.

En güncel ISO'dan kurulum yaptıysanız KB5063878 güncellemesi direkt sisteme gömülü olarak geldiği için silemezsiniz. Bahsedilen sorunlu güncelleştirme ilk 26100.4770 sürümünde ön izleme olarak, resmi dağıtım kanalına da 26100.4946 sürümü ile geldi. Yani KB5063878 güncellemesini silebilmek istiyorsanız; ISO'yu Uupdump'tan indiriyorsanız 26100.4767 sürümünü, Microsoft'un paylaştığı resmi ISO'yu indiriyorsanız 26100.4652 (Temmuz 2025) sürümünü kullanmanız lazım. Daha da iyi bir seçenek arıyorsanız da esu ile 1 yıl daha Windows 10 kullanmak daha mantıklı olur. O zamana kadar Windows 11'de de böyle saçma problemler kalmamış olur diye tahmin ediyorum.

Haziran ayında 24H2 kurmuştum, 2 hafta önce güncellemeyi indirdim ama bende silemiyorum.

Esu ne demek nasıl kullanılır bu konu hakkında bilgim yok. Açıklar mısınız?

Windows 10'a normalde 14 Ekim 2025'ten sonra güvenlik güncelleştirmesi gelmeyecek ama Microsoft Extended Security Updates (Genişletilmiş Güvenlik Güncellemeleri) ile 1 yıl fazladan güvenlik güncelleştirmesi verecek Windows 10'a.

Haziran ayında 24H2 kurmuştum, 2 hafta önce güncellemeyi indirdim ama bende silemiyorum.

Disk temizlemeden windows update temizlemesi yapmış olabilirsiniz o zaman. Yaptıysanız önceki sürüme dönmenizi doğal olarak engeller.