İnsanlarda algı oluşmuş.
Eskiyi övme alışkanlıkları var da ondan Windows 11'i kötülüyorlar diye bir algı oluşmuş. Böyle bir şey değil Windows 11.
Windows 11 bayağı kötü. Öyle böyle değil. Başlat menüsünde Edge çalışıyor yani. Daha nedim ben
.
Başlat menüsünde Edge falan çalışmıyor. Edge Webview çalışıyor. O da Widget menüsü için. Ayrıca bunun yüzünden sistemi kötülemek nasıl bir saçmalık? Android'de Chrome Webview çalışıyor ondan çok kötü demeye benziyor dediğiniz şey. Saçma.
32 gb ramim var 11 gb sini yiyor. Başka soruya gerek var mı reis?
Bu çok normal bir şey zaten?
1 - Windows 11'in özellikleri arasında RAM'i arkada biriktirir ve ihtiyacı olduğunda kullanır diye bir madde var özellikle.
2 - RAM kullanımı takmış olduğun miktara göre değişiyor. Windows bir kısmını kendine ayırıyor ki verimlilik artsın.
3 - Arkada çalışan bir sürü işlem var, son kullanıcı uygulamaları dahil.
2025 yılındayız, bir işletim sistemi çok RAM yiyor diye kötülemek de gayet saçma. Artık çoğu oyun bile 16 GB RAM sınırı ile çıkıyorken özellikle.
Online oyunlarda özellikle, sorun yaratıyor. Onun için çoğu kişi geçmek istemiyor. Bende dahil.
Bu çok göreceli bir kavram. Ben 10 ve 11'i uzun zamanlar kullandım, 23H2 sonrası oyun performansında herhangi bir sorun kalmadı. Hatta kendi bilgisayarımda ben 11 ile daha iyi performans alıyorum. Bazı bilgisayarlar 11'de daha kötü çalışıyor bazıları ise daha iyi. Cihazdan cihaza değişebilen bir durum. İşletim sisteminin saçma olan tarafı aslında burası.
Şimdi eminim ki cevap verdiğim kişiler "Sen Microsoft'u övüyorsun", "Hiçbir şey bildiğin yok", "Microsoft köpeği olmuşsun" diyeceklerdir. Ben bu işletim sistemini DEV sürüm sızdırıldığından beri kullanıyorum, her kötü yanını gördüm. Sürekli temiz kurulumlar yapmak zorunda da kaldım. Ama bunların üzerinden yıllar geçti ve sistem gayet düzeldi. Windows 10'un çıktığı ilk haberlere ve yorumlarına dönün bir bakın. Windows 10 rezalet diyen bir sürü insan göreceksiniz. Şu an o insanlar Windows 10'u ilah gibi övüyorlar.