messigoatgerisiyok
Uzman
32 GB RAM'im var 11 GB'sini yiyor. Başka soruya gerek var mı reis?
Hocam bende geçtim 16 GB var 6 GB yiyor.
32 GB RAM'im var 11 GB'sini yiyor. Başka soruya gerek var mı reis?
Kişinin max ram miktarına göre yiyor zaten.
Başlat menüsünden arama varya. EdgeView çalışıyor orada.
Başlat menüsünden arama var ya. EdgeView çalışıyor orada.
Başlat menüsünde Edge falan çalışmıyor. Edge Webview çalışıyor. O da Widget menüsü için. Ayrıca bunun yüzünden sistemi kötülemek nasıl bir saçmalık? Android'de Chrome Webview çalışıyor ondan çok kötü demeye benziyor dediğiniz şey. Saçma.İnsanlarda algı oluşmuş. Eskiyi övme alışkanlıkları var da ondan Windows 11'i kötülüyorlar diye bir algı oluşmuş. Böyle bir şey değil Windows 11.
Windows 11 bayağı kötü. Öyle böyle değil. Başlat menüsünde Edge çalışıyor yani. Daha nedim ben.
Bu çok normal bir şey zaten?32 gb ramim var 11 gb sini yiyor. Başka soruya gerek var mı reis?
Bu çok göreceli bir kavram. Ben 10 ve 11'i uzun zamanlar kullandım, 23H2 sonrası oyun performansında herhangi bir sorun kalmadı. Hatta kendi bilgisayarımda ben 11 ile daha iyi performans alıyorum. Bazı bilgisayarlar 11'de daha kötü çalışıyor bazıları ise daha iyi. Cihazdan cihaza değişebilen bir durum. İşletim sisteminin saçma olan tarafı aslında burası.Online oyunlarda özellikle, sorun yaratıyor. Onun için çoğu kişi geçmek istemiyor. Bende dahil.
Yoo aramada da çalışıyor. Çok önemli ve kullanışlı bir özellik olmadığı gibi kaynak kullanımlarını da artırıyor. Çünkü disk ve Ram kullanımı yüksek.Başlat menüsünde Edge falan çalışmıyor. Edge Webview çalışıyor. O da Widget menüsü için. Ayrıca bunun yüzünden sistemi kötülemek nasıl bir saçmalık? Android'de Chrome Webview çalışıyor ondan çok kötü demeye benziyor dediğiniz şey.
Aramada çalışan şey Webview değil. Bing Çevrimiçi Arama hizmeti. Webview silinse bile çalışmaya devam ediyor orası. Test ettiğim için biliyorum. (Çevrimdışı hizmetlerde de sadece Arama hizmeti çalışıyor.)Yoo aramada da çalışıyor. Çok önemli ve kullanışlı bir özellik olmadığı gibi kaynak kullanımlarını da artırıyor. Çünkü disk ve Ram kullanımı yüksek.
Android konusuna bir şey diyemem. Galiba uygulamalar Webview ile çalışıyor ama launcher normal çalışıyor. Hatta performans isteyenler vanilla rom bile kuruyor zaten. Miui'i falan eleştirenleri görüyoruz zaten.
İnsanlar hem güvenlik istiyoruz falan diye laf ediyorlardı, sistem ekstra güvenlik donanımlarını zorunlu kılınca da ona laf etmeye başladılar. Sistem gereksinimlerini dinlemeyip geçen çok oldu. Yeşil forumda 2 yıl boyu Windows 11 konuları sorunlarını eski sistemleri olduğu için yaşayanlarla doluydu.Aslında 11 gayet stabil fakat 11'in arayüzü 10'a kıyasla daha ağır sisteme daha fazla yük bindiriyor ama nasıl oluyorsa bazı oyunlarda performans artışı sağlıyor
Eski Windows Vista gibi, ilk çıktığında onda da hatalar vardı düzeltildi fakat herkes XP de kalmaya devam etti çünkü o zaman Windows Vista geç gelmişti ve çoğu bilgisayar 512MB RAM, Pentium 4 tek çekirdekli işlemci ve 64MB ekran kartı gibi standart sistemlere sahiplerdi bu sistemlerle Vista'ya geçince kasma ve donmalar haliyle ortaya çıktı.
Bu da aynı şekilde Windows 11 yeni çıktığı için geçenler eski sistemlerle geçiyorlar ve performansla ilgili problem yaşıyorlar çünkü Microsoft önceden 3 yılda bir işletim sistemi çıkarırken Windows 11'in gelmesi 6 sene sürdü.
Yani kısacası Vista'ya olan durum Windows 11'e oldu.