Selamlar arkadaşlar bugün Windows 7'ye Windows Vista görünümünü tema olarak nasıl katacaksanız onu anlatacağım ancak önce Uyarı!
Büyük UYARI!
Bu yaptıklarımızı kişisel bilgisayarınızda denemenizi önermiyorum! Oluşacak herhangi bir durumda HİÇ BİR SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM, deneyip denememek tamamen size kalmış bir şey ancak yine de kişisel bilgisayarınızda denemenizi önermem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hadi Başlayalım.

1-Dosyayı indirin (Dosya linki virüslü olabileceğinden dolayı kaldırılmıştır.)

2-Windows'ta üçüncü parti tema kilidini kırmalıyız, bu sebeple dosya içindeki "UniversalThemePatcher" adli dosyayı (sisteminiz kaç bitse ona göre x64 veya x86) açıyoruz.
Ekran Alıntısı.webp

Dosya virüslü olabileceğinden dolayı VirusTotal sonucu konudan kaldırılmıştır.
3-(Windows 7 için konuşuyorum.) Ekranda görünen 3 dosya içinde patch butonuna basın sonunda Restart isteyecek, sonra yapmayı tercih edin.

4-İçinde bulunan "Vista VS" klasörünü "C:\windows\resources\themes" adresine atın.
Ekran Alıntısı.webp

5-Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6-Yeniden başlattıktan sonra masaüstü (boş bir yere sağ tık) Kişiselleştir yapıp, Vista VS'ye tıklayın. (Görünmezse başta indirdiğiniz dosya içinden Vista VS'ye çift tıklayabilirsiniz.)
Ekran Alıntısı.webp

(Yandaki Vista Aero ve Vista Basic temalarının ismini kendim değiştirdim orijinalde 1 tane "Vista VS" adlı tema oluyor.)

Elde edeceğiniz sonuç bu (Alttaki taskbar orijinalde böyle değil nasıl yaptığımı altta anlattım.)
Ekran Alıntısı.webp

Tekrardan Windows 7 Temasına döndürme

Bu işlemde oldukça basit tek şunları yapmanız lazım.

1-Masaüstünde boş bir yere sağ tık yapıp "Kişiselleştir" tıklatın.
Ekran Alıntısı.webp

2-Windows 7 Temasına döndürün.
Ekran Alıntısı.webp

Alttaki Taskbarı'ı nasıl yaptım?/Nasıl daha gerçekçi yapılır? (Tercihen)

1-Taskbar'a sağ tıklatın ve Özellikleri seçin.
Ekran Alıntısı.webp
(Boş bir yerine sağ tıklatıp özellikleri seçin.)

2-Açılan kısımda "Küçük simgeler kullan" özelliğini aktif edin. Ve Görev Çubuğu Düğmeleri" kısmını "Hiçbir Zaman Birleştirme" yapın.
Ekran Alıntısı.webp

3-Yine Taskbar'a sağ tıklayıp Araç Çubuklarına gelin, ardından Yeni araç çubuğu butonuna tıklayın.

Ekran Alıntısı.webp

4- "%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" Adresine gidip "Quick Launch" klasörüne tıklayıp klasör seç diyoruz. (Şu an dediğimi çok önermiyorum hatta hiç önermiyorum zira sorun çıkarabilir bilgisayarınızda, ha bana sorun yok diyorsanız size kalmış; Quick Launch'u seçtiğinizde altta yazan yazı Quick Launch olacaktır. Quick Launch dosyasının adını değiştirerek alttaki yazısını da değiştirebilirsiniz. Örneğin ben üstte ismini "hızlı başlangıç" yaptım.)
Ekran Alıntısı.webp

5-Taskbardaki Tüm sabitlenmiş uygulamaları kaldırıyoruz. (Max 1 tane kalsın.)
Ekran Alıntısı.webp

Evet arkadaşlar rehberimiz bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler iyi sosyaller.
Tekrardan hatırlatma! Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum!

(Sondaki Appdatayı bulamayanlar için: Öncelikle Windows Gezgini'nden Klasör ve Arama seçeneklerini "Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri göster" yapın. Ardından Windows'un kurulu olduğu diske girin. Ve şu yolu takip edin: Windows>Users>(Kendi Kullandığınız Oturum örneğin; kullanıcı adı Windows 7 ise Windows 7'yi seçin")>AppData>Roaming>Microsoft>İnternet Explorer>Quick Launch.)

İyi Sosyaller!
200.gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Oturum açma yerindeki Windows 7 yazısını da Vista yapabilir miyiz? Bunları uyguladım, Quick Launch harici. Görev çubuğu da tam Vista gibi olmadı zaten; daha küçük ikon gerekiyor ve "hiçbir zaman birleştirme" ayarından dolayı Supermium ortada kalırken açık olmayan uygulamalar sağda kalıyor.

Bir ekstra da ben ekleyeyim; resimdeki yerin değerini 1024 yaparsanız görev çubuğunun saydamlığı çok azalır. Tam Vista gibi duruyor yani.

1783026042779.webp

Supermium işletim sistemini Windows 11 olarak tanıtmış :D

Tam benzesin diye 4. adımı indirdiğim DeviantArt'daki dosyada bulunan 7+ Taskbar Tweaker ile yaptım, hiçbir sorun olmadı. Şu an Windows Gezgini, Windows 7 yazısı ve açılışta gelen Windows Vista logosu harici bir şey kalmadı gibi görünüyor. Ben bayağı sevdim.

Bununla ilgili ben de rehber açacağım çünkü yöntemim biraz farklı. 7+ Taskbar Tweaker ayarlarım bu şekil:
1783028056735.webp

Son düzenleme:
Oturum açma yerindeki Windows 7 yazısını da Vista yapabilir miyiz? Bunları uyguladım, Quick Launch harici. Görev çubuğu da tam Vista gibi olmadı zaten; daha küçük ikon gerekiyor ve "hiçbir zaman birleştirme" ayarından dolayı Supermium ortada kalırken açık olmayan uygulamalar sağda kalıyor.

Bir ekstra da ben ekleyeyim; resimdeki yerin değerini 1024 yaparsanız görev çubuğunun saydamlığı çok azalır. Tam Vista gibi duruyor yani.

Eki Görüntüle 262646

Tam benzesin diye 4. adımı indirdiğim DeviantArt'daki dosyada bulunan 7+ Taskbar Tweaker ile yaptım, hiçbir sorun olmadı. Şu an Windows Gezgini, Windows 7 yazısı ve açılışta gelen Windows Vista logosu harici bir şey kalmadı gibi görünüyor. Ben bayağı sevdim.

Bununla ilgili ben de rehber açacağım çünkü yöntemim biraz farklı. 7+ Taskbar Tweaker ayarlarım bu şekil:
Eki Görüntüle 262652
Açabilirsiniz hocam tabi, onun dışında Boot Screen'i nasıl Vista yaparım diye sormuşsunuz. Bunu 3. Parti yazılımlar ile tam olarak yapabiliyorsunuz veya CMD'den de sadece su Progress bar kismini getirebiliyorsunuz ancak o sondaki Windows logosu gelmiyor sadece ilerleyen Progress bar. CMD'yi yönetici olarak acip (bcdedit /set {current} bootux basic) parantezleri silin, komutunu yapıştırin sonra işlem tamamlanana kadar bekleyin restart attiginizda Vista Progress barı ile açılması gerek sistemin.

Windows 11 algilamasida ESU ile alakalı değil Chrome'un User Agentlarinda sorun var normal 7 yi de 11 algıliyor. Firefoxda bu sorun yok. Ha ben 7 görünsün istiyorum diyorsanız uzantılardan bir User Agent uzantisi indirin oradan istediğiniz tarayıcı ve OS i User Agent'iniz yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 262646

Eki Görüntüle 262652
Oturum açma yerinede bakacağım hocam. Yapabiliriz diye düşünüyorum fakat.

Son düzenleme:
Açabilirsiniz hocam tabi, onun dışında Boot Screen'i nasıl Vista yaparım diye sormuşsunuz. Bunu 3. Parti yazılımlar ile tam olarak yapabiliyorsunuz veya CMD'den de sadece su Progress bar kismini getirebiliyorsunuz ancak o sondaki Windows logosu gelmiyor sadece ilerleyen Progress bar. CMD'yi yönetici olarak acip (bcdedit /set {current} bootux basic) parantezleri silin, komutunu yapıştırin sonra işlem tamamlanana kadar bekleyin restart attiginizda Vista Progress barı ile açılması gerek sistemin.

Windows 11 algilamasida ESU ile alakalı değil Chrome'un User Agentlarinda sorun var normal 7 yi de 11 algıliyor. Firefoxda bu sorun yok. Ha ben 7 görünsün istiyorum diyorsanız uzantılardan bir User Agent uzantisi indirin oradan istediğiniz tarayıcı ve OS i User Agent'iniz yapabilirsiniz.

Oturum açma yerinede bakacağım hocam. Yapabiliriz diye düşünüyorum fakat.

ChatGPT'ye düzenlettirdim.
1783031366932.webp

Resource Hacker'da değiştirmek gerekiyorda hepsi farklı, hangisi oturum açma ekranındaki bilmiyorum.
1783031448061.webp

Progress Bar çok gerekli olmasa da o Wİndows Vista açılış logosunu görmek isterdim.

Eki Görüntüle 262657

Resource Hacker'da değiştirmek gerekiyorda hepsi farklı, hangisi oturum açma ekranındaki bilmiyorum.
Eki Görüntüle 262658
Resource Hackerda ben direkt install.wim içinden değiştirmiştim herhalde diye hatırlıyorum Custom İSO'da bunu fakat uzun süre oldu emin değilim. Yarın sabah elime bilgisayar geçince rahat rahat inceleriz. Onun dışında dosyayı ChatGPT'ye çokta elletmenizi önermem dosya yapısını bozuyor bazen.

Eki Görüntüle 262657

Eki Görüntüle 262658

Progress Bar çok gerekli olmasa da o Wİndows Vista açılış logosunu görmek isterdim.
Onu 3. Parti yazilimla yapabiliyordunuz eğer sizi bozmassa 3.Parti Yazılım kullanmak yaparsınız tabiki. Hatta yarın akşam şunu detaylı bir bakacağım sizin için, rehber yazarım direkt yapımını.

Resource Hackerda ben direkt install.wim içinden değiştirmiştim herhalde diye hatırlıyorum Custom İSO'da bunu fakat uzun süre oldu emin değilim. Yarın sabah elime bilgisayar geçince rahat rahat inceleriz. Onun dışında dosyayı ChatGPT'ye çokta elletmenizi önermem dosya yapısını bozuyor bazen.
Resim büyük oldu gibi, orijinal .dll'i yedekliyor otomatik olarak o yüzden sıkıntı yok.

Benim anlamadığım dosyalar dolu olmamasına rağmen depolamanın bitmesi. sabah 25 GB alan vardı 4 olmuş. D diskinde hiçbir şey olmadığı ahlde yarısı dolmuş, laptoptan ana bilgisayara taktığım için mi bilmiyorum sadece NVIDIA ile Bitdefender indirdim büyük dosya olarak.
1783031875110.webp

Onu 3. Parti yazilimla yapabiliyordunuz eğer sizi bozmassa 3.Parti Yazılım kullanmak yaparsınız tabiki. Hatta yarın akşam şunu detaylı bir bakacağım sizin için, rehber yazarım direkt yapımını.
Kapalı kaynak kullanmayacağım dedikçe ne kadar varsa kullandım. Ana NVMe takılı ona virüs bulaşmasın yetiyor. Bitdefender'a emanet bilgisayar.

Resim büyük oldu gibi, orijinal .dll'i yedekliyor otomatik olarak o yüzden sıkıntı yok.

Benim anlamadığım dosyalar dolu olmamasına rağmen depolamanın bitmesi. sabah 25 GB alan vardı 4 olmuş. D diskinde hiçbir şey olmadığı ahlde yarısı dolmuş, laptoptan ana bilgisayara taktığım için mi bilmiyorum sadece NVIDIA ile Bitdefender indirdim büyük dosya olarak.
Eki Görüntüle 262660

Kapalı kaynak kullanmayacağım dedikçe ne kadar varsa kullandım. Ana NVMe takılı ona virüs bulaşmasın yetiyor. Bitdefender'a emanet bilgisayar.
BitDefender ne kadar iyi bir yazilimda olsa tüm her şeyi ona bırakmamak gerek tabiki. Onun dışında Taskbar Tweaker herhangi bir program yüklemiş mi ne kadar yer kaplıyor ona bakın, birde Temp gibi geçici klasörleri temizleyin dedim. Özellikle böyle işlemlerde çok fazla geçici dosya kopyalaniyor. Ben sadece rehberdekileri yaptığımda hafızam neredeyse değişmemişti.

BitDefender ne kadar iyi bir yazilimda olsa tüm her şeyi ona bırakmamak gerek tabiki. Onun dışında Taskbar Tweaker herhangi bir program yüklemiş mi ne kadar yer kaplıyor ona bakın, birde Temp gibi geçici klasörleri temizleyin dedim. Özellikle böyle işlemlerde çok fazla geçici dosya kopyalaniyor. Ben sadece rehberdekileri yaptığımda hafızam neredeyse değişmemişti.
Temp 13 MB kaplıyor. Yazılımsal hata mı çözemedim. Zaten kafasına göre bi' 2.50 GB oluyordu, bir de 8 GB. Şimdi ise 3.80. Keşke ayrı bölüm açmak yerine 120 GB'ın tamamını tek bölüm yapsaydım.

Eki Görüntüle 262660

Ha birde Worm da yemiş olabilirsiniz, su UniversalThemePatcher dosyası temiz gibi görünüyordu baglantilarda bir dosya Worm direkt, BitDefender ile Tam Tarama yapsanız iyi olur.

Ha birde Worm da yemiş olabilirsiniz, su UniversalThemePatcher dosyası temiz gibi görünüyordu baglantilarda bir dosya Worm direkt, BitDefender ile Tam Tarama yapsanız iyi olur.
Oturum ekranındaki Windows 7 yazısı tamamen gitti Vista olmadı.

Bitdefender klasörde bir şey bulamadı.
1783032769724.webp

Bakmak isterseniz bağlantısı bu: https://www.deviantart.com/marda2009/art/Vista-Complete-for-Windows-7-890282802