İyi günler forum. Sorum başlıkta olduğu gibidir. Bilgisayarım tiny10 yüklü, ona rağmen rahat değil, donuyor falan. Visual Studio 2019 kullanıyordum ve bir gün aniden kapanmaya başladı. Format atarım çözülür diyorum ama format atmak benim için kolay değil; atmışken bir alt sürüme mi dönsem diyorum.

Dün @electro adlı arkadaşın attığı bir rehberi gördüm, çok iyi bir rehberdi, eline sağlık. Kendisinin profiline bakarken GitHub'una denk geldim. Kendisi Windows 8.1 için, benim bildiğim spoofing uygulaması, onun bildiği uyumluluk katmanı geliştirdiğini gördüm.

Çok mantıklı, güzel bir şey. Özellikle de kendisine sormak istiyorum: Windows 8.1'e geçilir mi ve öyle mi geçmem lazım? Tiny10 bile kaldırmıyor.compatibilityapı benim Visual Studio'yu çalıştırmama izin verecek mi, işimi görür mü?

Konuyu geç gördüm, kusuruma bakmayın. Eğer Visual Studio Code'yi kullanacaksanız Chromium yüzünden çalışmadığını belirteyim. Tam sürüm Visual Studio'yu denemedim, deneyip yazarsanız çok memnun olurum.Windows 8.1'e geçilir driverlar uyuyorsa(Windows 8/8.1 için driver portlamak bir eziyet diyebilirim sürücü imzalama korumasından dolayı) tabletler için optimize edildiğinden diğer Windows sürümlerinden daha hızlı sayılabilir. @Çınar ÇİFTÇİ hocamın dediği gibi Windows 7 kurup VxKex de kullanabilirsiniz. Industry Pro'da denemedim, son sürüme güncellendiğinde bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Konuyu geç gördüm, kusuruma bakmayın. Eğer Visual Studio Code'yi kullanacaksanız Chromium yüzünden çalışmadığını belirteyim. Tam sürüm Visual Studio'yu denemedim, deneyip yazarsanız çok memnun olurum.Windows 8.1'e geçilir driverlar uyuyorsa(Windows 8/8.1 için driver portlamak bir eziyet diyebilirim sürücü imzalama korumasından dolayı) tabletler için optimize edildiğinden diğer Windows sürümlerinden daha hızlı sayılabilir. @Çınar ÇİFTÇİ hocamın dediği gibi Windows 7 kurup VxKex de kullanabilirsiniz. Industry Pro'da denemedim, son sürüme güncellendiğinde bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
O zaman Dual Boot yapıp denemem lazım. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Sanırım bi Disk alıcam. Çünkü "Bu Bilgisayar" gelip "Yönet" basıp "Disk Yönetiminden" Maks 85GB ayırabiliyorum 500GB HDD'den. Tamam bu sorun değil fakat ayır deyince "Yönet" Yanıt vermiyor ve ayıramıyorum.

Windows 8.1'i USB'ye yazdırıp bölümleme ekranında yeni bölüm oluşturmayı denediniz mi?
Deneyeyim.

IMG_20250817_131609.webp

Disk genişletilmiyor.

Son düzenleme: