Herkese merhaba,

Bugün sizlere Windows çalıştığında kendimize nasıl mail bildirimi gönderebiliriz bunu göstereceğim. Bu sayede örneğin okul, yurt vb. gibi alanlarda bilgisayarımız eğer şifre olduğu halde bilen birisi tarafından izinsiz açılırsa otomatik olarak bize gelen mail bildirimi ile bu durumu öğrenebiliriz.

Ya da tamamen benim gibi yeni şeyler denemek isteyenler bu yöntemi kurup deneyebilir :)

Öncelikle bu betik de Python dilinde olduğundan öncelikle onu indirip kurmanız gerek:

Ayrıca Google SMPT üzerinden mail gönderirken 2 adımlı hesap doğrulama kullanan kullanıcılar için bu özelliği devre dışı bıraktığından kullanmanız için aşağıdaki adresten bir uygulama şifresi oluşturup Python betiğinde bu şifre ile kendinize mail göndermeniz gerekiyor.

1716492668485.webp

Bildirim göndermek için kullanacağımız betin dosyasını buradan indirebilirsiniz :
Buradan [email protected] ve sifre yazan kısımlara kendi gmail hesabınızı ve başta oluşturduğunuz uygulama şifrenizi yazacaksınız. Uygulama şifresi ile yapmazsanız kendi şifreniz ile smtp kullanımı devre dışı olduğundan mail gelmeyecektir.
1716492860820.webp

Daha sonra bu betiği Windows her başladığında başlatacağız.

Windows + R ile komut çalıştırma ekranına shell:startup yazarak başlangıçta açılan uygulamalar klasörüne erişiyoruz. Bu klasör içine bildirim.py dosyamızın kısayol dosyasını atıyoruz.

1716493027579.webp

Evet, artık her Windows açılışında bize Windows'ta oturum açıldı diye mail gelecek :)

1716493115407.webp

Bu basit bir örnekti. Bu örnekten yola çıkarak bambaşka fikirlerinizi de hayata geçirebilirsiniz.

Herkese esenlikler dilerim.

Ayrıca Google SMPT üzerinden mail gönderirken 2 adımlı hesap doğrulama kullanan kullanıcılar için bu özelliği devre dışı bıraktığından kullanmanız için aşağıdaki adresten bir uygulama şifresi oluşturup Python betiğinde bu şifre ile kendinize mail göndermeniz gerekiyor.

Hocam bu kısımda bu özellik hesabınızda kullanılamaz diyor, n'apmam lazım?

Hocam bu kısımda bu özellik hesabınızda kullanılamaz diyor, n'apmam lazım?
"Uygulama şifresi, güvenliği düşük bir uygulamaya veya bir cihaza Google Hesabınıza erişmek için izin veren 16 haneli bir şifre kodudur. Uygulama şifreleri yalnızca 2 Adımlı Doğrulama'nın açık olduğu hesaplarla kullanılabilir."

2 adımlı doğrulamayı hesabınızda aktif etmeniz gerek, 2 adımlı doğrulama hesabınızda aktif değilse zaten uygulama şifresi olmadan kendi şifrenizle çalışıyor olması gerek. Ama 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirip uygulama şifresi oluşturmanızı öneririm.

Screenshot_2024-05-23-22-58-21-451_com.miui.home-edit.webp

Şaka maka başka işler için işe yarar ama oturum açma bildirimi için Win Bağlantısı yetiyor.

Yok hocam, kendi kişisel bilgisayarınız zaten ama siz yine de şifrenizi böyle uluorta bir script dosyasında tutmayın, riskli :)
Anladım hocam, peki bu şifre kısmını kaldırmanın yolu var mı scriptten? Az çok Python bilgimle kaldırmaya çalıştım ancak kaldıramadım. Yöntemi yoksa ben direkt şifre ayarlayayım.

Anladım hocam, peki bu şifre kısmını kaldırmanın yolu var mı scriptten? Az çok Python bilgimle kaldırmaya çalıştım ancak kaldıramadım. Yöntemi yoksa ben direkt şifre ayarlayayım.

Gmail ile gönderileceği için her halükarda şifre gerekli. En güvenlisi uygulama şifresi ile uygulamaya özel şifre oluşturmak.

Teşekkürler Python'a fısıldayan adam :D. Geçmişte bunun benzerini yapıp sınıftaki hocaları falan trollüyorduk.