3 farklı sürümü var sanırım Cinnamon'u aklıma yazdım.

Bu arada sistemim çok iyi, o yüzden hafiflikten ziyade yetenekliler de olur.

Bu arada Linux konusunda çok cahilim, bana demeyin Mint o dediğin zaten diye :D

Neyse hocam en fazla kıra kıra öğrenirsiniz. Timeshift kullanırsanız daha rahat kırıp zamanı geri sarabilirsiniz.

Tamam bu sefer başlıyoruz hızzz.

Sadece günlük kullanım için Linux önerisi istiyorum. Özelleştirilmeye açık olmalı. Fazla kodlarla yüzmeden farklılıklar yapabileceğim şekilde. Sanal makineler ile XP gibi sistem kurup oyun oynayabilir miyim? Windows'da sanal makinelerde sorun yapıyor. Ekran kartını verebiliyormuşuz sanal makineye bazı işler var mış.
Kubuntu kullanabilirsin KDE masaüstü ortamı kullanıyor kişiselleştirme imkanı baya iyi Ubuntu temelli olduğu için uygulama desteğide baya iyi bide fazla ram cpu kullanımı yok.

1709580565339.webp

D diskinde bölüp yapmayı düşünüyorum fakat NTFS okuyup yazabiliyor mu? Yoksa disklerimi kullanamayabilirim. M2 yani C'yi bölmek istemiyorum bu arada.

Yok zaten 30 GB ayıracağım, daha sonrasında medya okuyup yazmak için diyorum.
Okur da yazar da fakat hibernate ya da fast boot kullanilmiyor olmali.

Dagitim konusunda Kubuntu ya da Mint yazan arkadaslara katiliyorum fakat Cinnamon oyun icin iyi degil. XFCE secebilirsiniz ya da Kubuntu kurun, gozunuz bayram etsin.

Windows'a hepsi benzetilir, benzemeyen de benzetilir fakat Windows 10 arayuzunun KDE araklamasi oldugunu dusunuyorum :D

30GB ile bir sey deneyebilir misiniz bilmiyorum en azindan bi 50 olsa bari.

Tamam bu sefer başlıyoruz hızzz.

Sadece günlük kullanım için Linux önerisi istiyorum. Özelleştirilmeye açık olmalı. Fazla kodlarla yüzmeden farklılıklar yapabileceğim şekilde. Sanal makineler ile XP gibi sistem kurup oyun oynayabilir miyim? Windows'ta sanal makinelerde sorun yapıyor. Ekran kartını verebiliyormuşuz sanal makineye bazı işler var mış.

Kesinlikle Zorin OS'a bir şans verin.

Ame Wizard uygulaması Windows 10/11, bütün Microsoft ait uygulamaları ve telemetreleri kaldırır. Onun yerine açık kaynak programları yükler. Windows fazla uzaklaşmadan deneyebilirsin. Program ISO dosyası değildir. Exe dosyasıdır.