Hocam bakın. Virüs girince listelemekten aciz olup, kolayca bypass edilebilen, eicarı silip silmedim diyen bir antivirüs Defender.

Bakın demek ki konunun başarı ve başarısızlıkla alakası var mış. Ben de diyorum ki standart bir kullanıcı için başarılı. Beklentiler büyürse yetersiz kalabildiği noktalar var.

Bakın demek ki konunun başarı ve başarısızlıkla alakası var mış. Ben de diyorum ki standart bir kullanıcı için başarılı. Beklentiler büyürse yetersiz kalabildiği noktalar var.

Ben 2 konu bir arada açtım bir nevi. Peki neden bu başarısızlıklarını düzeltmek için bir yol bulmuyor. Bu problemler öyle küçük problemler değil.

Ben 2 konu bir arada açtım bir nevi. Peki neden bu başarısızlıklarını düzeltmek için bir yol bulmuyor. Bu problemler öyle küçük problemler değil.

Her sistemde olan şeyler değil ki bunlar. Bazen bazı sistemlerde hatalar ile karşılaşılır, diğer anti-virüs programları için de aynısı geçerli.

Her sistemde olan şeyler değil ki bunlar. Bazen bazı sistemlerde hatalar ile karşılaşılır, diğer Anti-Virüs programları için de aynısı geçerli.

İşte bunu oranlarsam o kadar av denedim hiçbiri bana böyle bir güvenlik sorunu çıkartmadı. Sadece Defender böyle sorunlara sahip. Bununla alakalı Microsoft yetkilisi bir açıklama yaptıysa atar mısınız?

Sildim deyip silememe muhabbeti veya arayüz meselesine çok takılmanı önermiyorum neticede zararlıyı önleyebilmesi işlevini yerine getirmesi yeterli. Programlar talebe göre şekillenir, kurumsal ortamda portaldan yönetileceği için poweruser'lar dışında mutsuz olan yok şu anki durumda. Ayrıca kapsamını arttırmak için sunduğu çoğu ayar gizli. Grup ilkesi veya, AndyFul'un geliştrirdiği bir ufak uygulama vardı; oradan çoğunu değiştirebiliyorsun. C-DPL block + BAFS ile deny-by-default yakını bir konfigürasyonla son kullanıcının genellikle karşılaştığı 'virüs' sorunu hemen hemen tamamen ortadan kalkıyor. Ondan ötesi exploit rezistansı hakkında fazla konuşamayacağım ama son sürümlerde AV motoru content process'inin modern exploit mitigasyonlarının aktif olduğu izole ortamda çalışması ve inbuilt olması sebebiyle OS'in güvenlik modelini herhangi bir davranışıyla beklenmedik biçimde zayıflatma ihtimali olmadığı için yine tahminen görece iyi bir durumdadır. Bütün bunların haricinde, AV kurmak demek günün sonunda sistemi en üst yetki düzeyinde 3. partiye expose etmek demek; her koşulda aynı önemi arz etmez ama oldukça ciddi bir şey aslında.

Sildim deyip silmemek her av'de olabilen şeyler. Altyapıdan fazla karşı koymaya çalıştığı yazılımdan kaynaklanıyor. Microsoft dakika başı güvenlik güncellemesi veriyor. Bence bu konuda iyiler. @Oreki , @Emile A239 ve benim demeye çalıştığımız şey buydu.
Hayır, her AV'de falan yok. Windows Defender hiç birini silemiyor, diğeri ise harbiden silemediğini silemiyor. Hem motoru hen arayüzü berbat bir AntiVirüs defender.