O zaman zaten sistemde aktif çalışan bir dosyayı silmiş. Sildiklerinin karantina görüntüsünü atar mısınız?

1756757766256.webp

en alttaki şey güvenilir sildim zaten üstteki 3 de aynı şey

@Memory, kendim kullanmak için sormadım. Kaynağın güvenilir olup olmadığını tespit etmek için sordum. Dosya bir yerde hala duruyorsa hybrid-analysis, filescan. IO gibi dinamik analiz sitelerine upload edip raporun sonucunu buraya atabilir misiniz?

Hatırlamıyorum ki bir videodan indirmiştim ben zaten indirirken Chrome virüs uyarısı veriyordu.

@Memory, kendim kullanmak için sormadım. Kaynağın güvenilir olup olmadığını tespit etmek için sordum. Dosya bir yerde hala duruyorsa hybrid-analysis, filescan. IO gibi dinamik analiz sitelerine upload edip raporun sonucunu buraya atabilir misiniz?

Hatırlamıyorum ki bir videodan indirmiştim ben zaten indirirken Chrome virüs uyarısı veriyordu.

Evet önemi var bazı bizim kara liste gibi kabul ettiğimiz siteler var. Oradan indirildiyse her dosya virüstür kabul ederiz. Mesela Türkçe yamacı.

O zaman bakayım.

PC'ye virüs bulaştı bulaşması gibi bir şey oldu dosyayı çalıştırmadan Malwarebytes ile tam tarama yaptım bir şey bulmadı. Windows buldu, sildi. Format atmakta yarar var mı?

Beceriksizin teki Windows Defender ona PC falan emanet edilmez. Malwarebyte görmediyse herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Sanırım bende olduğu gibi false positive. Çünkü attığı dosyalar sadece DLL. Ya da o rar içinde bir link var o linki engellemiş defender. Çok virüs gibi gelmedi.