Evet öncelikle iyi Sosyaller,

Hocam şimdi benim eskiden kalma masaüstü bilgisayarım var. O PC'ye Windows 8.1 Home(Core) kurdum. Hafif bir sistem olmasına rağmen kasmalar yaşanıyor. İnternette gezinirken 8.1'in hafif versiyonu olan Embedded Industry Pro'yu buldum. İçinde galiba metro uygulamaları yokmuş. Tek fark cidden bu mu? Yoksa daha hızlı ve gereksiz hizmetlerin kapatılıp boşa RAM ile CPU kullanmayan bir sürüm mü? Eğer hafif ise kuracağım.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet öncelikle iyi sosyaller,
Hocam şimdi benim eskiden kalma masaüstü bilgisayarım var. O PC'ye Windows 8.1 Home(Core) kurdum. Hafif bir sistem olmasına rağmen kasmalar yaşanıyor. İnternette gezinirken 8.1'in hafif versiyonu olan embedded ındustry Pro'yu buldum. İçinde galiba metro uygulamaları yokmuş. Tek fark cidden bu mu? Yoksa daha hızlı ve gereksiz hizmetlerin kapatılıp boşa RAM ile CPU kullanmayan bir sürüm mü? Eğer hafif ise kuracağım. İyi günler.

Hocam benim eski laptopta var Win 8.1 ındustry Pro ve evet metro uygulamaları yok ayrıca gereksiz bir ton serviste yok RAM kullanımı 4 GB RAM'li bir laptopta Max 1-1.3GB sisteme öyle kolay kolay yüklenen bir işletim sistemi değil. Eğer dediğiniz gibi Win8.1'de kasma yapıyorsa geçebilirsiniz eğer öyle fazla o cihazı kullanmayacak, sadece internette gezecekseniz 32 Bit sürümünü indirebilirsiniz.

Selam. Windows 8.1 Tiny 8.1 diyebiliriz çünkü, içinde hiçbir şey yok başlanğıc metro arayüzde sadece Internet Explorer, OneDrive, desktop ve Store var. Çok tavsiye etmiyorum o sürümü normal Windows 8.1 kurarsan bundan daha iyi çalışır vaziyette olabilir yani ben denedim hoşuma gitmedi normal Windows 8.1 kurman daha iyisi.